Є секрет! Як зробити так, щоб верх пирога не пригорів

Нерівномірне випікання пирога – проблема, з якою господині стикаються дуже часто. Виходить, що скоринка вже почала формуватися, а от усередині страва залишається сирою. У результаті для того, щоб досягти повної готовності випічки, доводиться дуже довго чекати. А збільшення тривалості приготування пирога, напевно, приведе до обгорання страви зовні, передають Патріоти України.

Однак є один спосіб, що дозволяє продовжити розігрів пирога і при цьому зупинити перетворення його верхньої частини на чорну кірку.

Секретний засіб

На допомогу любителям випічки прийде звичайнісінький білий папір. Однак він не повинен бути сухим. Якщо папір використовується для запобігання пригоранню верху пирога, його треба змочити водою.

Вологий папір укладається на випічку. У такому вигляді пиріг і продовжує перебувати в духовці. Паперова «оболонка» не дасть випічці ставати чорною. При цьому всередині блюдо не залишиться сирим. Як альтернативний матеріал можна використовувати і фольгу: вона буде не менш ефективна, ніж папір.

Ви могли це не знати! Напій, що знижує рівень заліза у крові

понеділок, 8 грудень 2025, 19:56

Чай здатний знижувати засвоєння заліза з їжі, і це особливо важливо враховувати людям, схильним до дефіциту заліза. Про це пише Verywell health, передають Патріоти України. Експерти стверджують, що чай може зменшувати поглинання заліза в кишківнику май...

Це може здивувати! Як кава впливає на чутливість до болю

понеділок, 8 грудень 2025, 19:44

Ранкова кава може здатися ідеальним початком дня, але нове дослідження показує, що вона може погіршити симптоми хронічного болю. Про це пише dailymail, передають Патріоти України. Дослідження виявило, що вживання великої кількості кави, ймовірно, призв...