Щоб буряк зберіг колір, варити овоч потрібно в цілому та неочищеному вигляді, передають Патріоти України.
Помийте буряки, покладіть у каструлю і залийте водою. Хвостики не потрібно обрізати.
Залежно від сорту та розміру буряка на варіння йде від 1 до 2,5 години.
Якщо відварюються кілька коренеплодів у каструлі, вони мають бути приблизно однакового розміру, інакше вони не дійдуть готовності в один час.
Досвідчені господині варять коренеплід цілим. Якщо буряк перед варінням розрізати, він втратить колір.
Щоб цього не сталося, воду потрібно підкислити. Після закипання додайте в каструлю 2-3 столові ложки оцту чи лимонного соку.
Якщо овоч раптом під час варіння трісне або відійде шкірка, через кислоту у воду не піде багато соку.
Після варіння буряки заливають холодною водою, а потім очищають.
Якщо овоч використовується для салату, то відразу після нарізки буряки потрібно залити олією. Тоді інші інгредієнти не забарвляться у бордовий колір.
Кава - це не просто улюблений напій мільйонів, а й справжній джерело корисних речовин. Але чи всі види кави однаково корисні? Експерти впевнені: вибір правильного сорту та способу приготування може значно вплинути на ваше здоров’я, передають Патріоти У...
Якщо ви давно мріяли приготувати смачну піцу вдома, але не знали, з чого почати, ми готові поділитися з вами секретом ідеального тіста на сухих дріжджах. Цей рецепт ідеально підійде навіть для початківців, а результат вас приємно здивує, передають Патр...