Щоб буряк зберіг колір, варити овоч потрібно в цілому та неочищеному вигляді, передають Патріоти України.
Помийте буряки, покладіть у каструлю і залийте водою. Хвостики не потрібно обрізати.
Залежно від сорту та розміру буряка на варіння йде від 1 до 2,5 години.
Якщо відварюються кілька коренеплодів у каструлі, вони мають бути приблизно однакового розміру, інакше вони не дійдуть готовності в один час.
Досвідчені господині варять коренеплід цілим. Якщо буряк перед варінням розрізати, він втратить колір.
Щоб цього не сталося, воду потрібно підкислити. Після закипання додайте в каструлю 2-3 столові ложки оцту чи лимонного соку.
Якщо овоч раптом під час варіння трісне або відійде шкірка, через кислоту у воду не піде багато соку.
Після варіння буряки заливають холодною водою, а потім очищають.
Якщо овоч використовується для салату, то відразу після нарізки буряки потрібно залити олією. Тоді інші інгредієнти не забарвляться у бордовий колір.
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...