Є секрет! Як зварити рис, щоб він був розсипчастий

Якщо вам не вдається зварити розсипчастий рис і кожного разу варіння завершується глевкою кашею, то спробуйте скористатися цими порадами. І ваш рис ніколи не підведе в кулінарії, передають Патріоти України.

Подробиці

Головне правило розсипчастого рису: хочеш рис зварити — треба його мити. Ретельно 2-5 разів у холодній воді, щоб біла, дещо мутна вода стала прозорою. Перед тим, як наливати у каструлю воду, киньте на дно шматочок вершкового масла. Туди ж відправте промитий рис. Зробіть ефект обсмаження, щоб всі рисинки покрилися маслом. Тільки потім залийте рис окропом.

Пропорція ідеального рису 1:2 (1 стакан рису + 2 стакани води). Під час приготування не треба рис мішати. Готуйте на маленькому вогні протягом 20-30 хвилин і він буде рівномірно готовий, м’який та розсипчастий.

Джерело: ПростоВей

Як досвідчені господині використовують шкірки з сала

понеділок, 10 березень 2025, 17:12

Шкірка сала відрізняється твердістю. Звичайно, цю частину продукту можна помітно пом’якшити, якщо подрібнити її або дуже довго варити. Найпопулярнішим варіантом обробки таких залишків є приготування рулету, передають Патріоти України. Однак створення т...

Є секрет! Як засолити сало, щоб шкірка вийшла м’яка і легко відкушувалась

понеділок, 10 березень 2025, 16:10

Кажуть, що пересолити сало просто неможливо – воно просто не бере зайву сіль, але зробити так, щоб шкірка легко відкушувалась, під силу не кожному. Трапляється, що дуже гарне сало з прошарком виходить жорстким, як підошва, а шкірка тягнеться, наче вона...