Є секрет! Як зварити швидко буряк насиченого кольору

Досвідчені господині знають, що зварити буряк можна швидко, при цьому уникнути неприємного запаху та зберегти насичений колір та смак овоча. Для цього потрібно скористатися декількома хитрощами, передають Патріоти України.

Що допоможе зварити ідеальний буряк

Перевірені роками та досвідом поради щодо варіння буряка такі:

  1. Спочатку доведіть воду до кипіння, а потім покладіть буряк. Або ж залийте буряк окропом із чайника.
  2. Щоб мінімізувати неприємний аромат, що розходиться по кухні і не тільки, додайте в каструлю скибочку чорного хліба. Запах під час варіння буде набагато кращим.
  3. Для того, щоби буряк не втратив колір та смак, додайте 1 ч.л. оцту та 1 ч.л. цукру у воду.
  4. Після варіння злийте гарячу воду та залийте холодною, це забезпечить легке очищення від шкірки.
  5. Ніколи не варіть очищений буряк на салат, оскільки вивариться і колір, і смак у воду, а овоч буде, як бур’ян.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...