Є секрет! Як зварити швидко буряк насиченого кольору

Досвідчені господині знають, що зварити буряк можна швидко, при цьому уникнути неприємного запаху та зберегти насичений колір та смак овоча. Для цього потрібно скористатися декількома хитрощами, передають Патріоти України.

Що допоможе зварити ідеальний буряк

Перевірені роками та досвідом поради щодо варіння буряка такі:

  1. Спочатку доведіть воду до кипіння, а потім покладіть буряк. Або ж залийте буряк окропом із чайника.
  2. Щоб мінімізувати неприємний аромат, що розходиться по кухні і не тільки, додайте в каструлю скибочку чорного хліба. Запах під час варіння буде набагато кращим.
  3. Для того, щоби буряк не втратив колір та смак, додайте 1 ч.л. оцту та 1 ч.л. цукру у воду.
  4. Після варіння злийте гарячу воду та залийте холодною, це забезпечить легке очищення від шкірки.
  5. Ніколи не варіть очищений буряк на салат, оскільки вивариться і колір, і смак у воду, а овоч буде, як бур’ян.

Це варто знати! ТОП-6 причин, які змусять відмовитись від газованої води

п’ятниця, 23 травень 2025, 18:56

Газовані напої є основним джерелом доданого цукру в раціоні, що може призвести до різних проблем зі здоров'ям, від зайвого жиру до підвищеного ризику діабету. Якщо ви хочете схуднути та покращити своє здоров'я, найкраще відмовитися від газованих напоїв...

Лайфхаки, як зі звичайної страви зробити кулінарний “шедевр”

п’ятниця, 23 травень 2025, 18:13

М’ясо – універсальний продукт, який чудово вписується у сніданок, обід чи вечерю. Поспіхом запечений стейк або засмажені котлети теж з’їдаються, але якщо застосувати пару хитрощів, то вони стануть у рази смачнішими, передають Патріоти України.