Є секрет! Який рис вибрати для плову, щоб не став м’яким і не перетворився на кашу

Вибір найкращого рису для страв – непроста справа. Кожна людина має власні уподобання. Одним подобається ситна і жирна страва, інші воліють лише пісний плов, передають Патріоти України.

Найчастіше критерії оцінки рису такі:

  • розсипчастість, так як ідеальний плов не повинен бути схожим на кашу;
  • яскравість, чим яскравіший плов, тим краще страва;
  • насиченість смаку. Страва має бути ситна, жирна і насичена.

Тому для плову потрібно вибирати найміцніший прозорий сорт. Зерно має бути середньодовгим.

Не рекомендується брати для плову індійські або тайські сорти рису, які надто м’які та швидко розварюються. Такий рис точно перетвориться на кашу.

Круглі сорти, як правило, найклейкіші. Їх не слід використовувати для приготування страви.

Для плову найкращий варіант – узбецький, італійський чи таджицький рис. Такий продукт готується довше, але в плові він залишиться розсипчастим та ароматним

Це така смакота! Гороховий суп, від якого неможливо відірватися

середа, 17 грудень 2025, 9:15

Не знаєте, що приготувати на обід? Гороховий суп - безпрограшний варіант, особливо якщо додати до нього копчені ребра. Саме вони надають страві глибокого, насиченого смаку та виразного аромату, передають Патріоти України з посиланням на. Рецептом поділ...

А ви це знали? Чому потрібно обов'язково додати оселедець у свій раціон

середа, 17 грудень 2025, 8:50

Оселедець - дуже цінний і смачний продукт, який може бути основою для багатьох салатів, а також закусок, популярною серед яких є форшмак. Ще оселедець можна дуже смачно замаринувати з цибулею, зеленню, та просто гірчицею і соком лимона, передають Патрі...