Є секрет! Що додають господині до сирників, щоб вони не розвалювалися

Сирники – це смачна та корисна страва. Навряд чи знайдуться такі привереди, які відмовляться від порції сирників на сніданок чи вечерю, передають Патріоти України.

Щоб страва тішила вас і ваших близьких, важливо надати виробу правильну форму, для чого тісто має мати певну структуру і щільність.

Наслідком порушення рецептури є повне фіаско під час спроби перевернути сирники. Вони розвалюються прямо на сковорідці.

Щоб тісто не розповзалося по сковороді, а сирники не розвалювалися ні в тарілці, ні під час смаження, потрібно дотриматися пропорцій.

По-перше, сирники мають бути середніх розмірів та округлої форми. Вони краще просмажаться і краще перевертатимуться в сковороді.

По-друге, вибирайте якісний сир, а при виготовленні тіста ретельно розімніть його до однорідної маси. Не використовуйте мокрий сир для тіста.

По-третє, якщо додати багато цукру, сирники обов’язково розваляться. Тому краще готувати менш солодкі сирники та подавати їх з медом чи варенням.

По-четверте, додайте борошно або манку в сирну масу невеликими порціями і ретельно перемішуйте до однорідного стану.

По-п’яте, додаючи яйця, відокремте білок від жовтка. У тісто для сирників потрібен саме жовток – він не лише надає приємного кольору, а й скріплює сирники.

І останнє, перед тим як починати смажити сирники, обваляйте заготовку в борошні з двох сторін і тільки потім відправляйте на добре розігріту сковороду з олією.

Що буде, якщо пити молоко щодня - користь і небезпека популярного напою

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 5:45

Молоко з дитинства вважають символом здоров’я. Воно містить кальцій, білок і вітаміни, які підтримують організм. Однак сучасні дослідження показують, що щоденне вживання цього продукту має як переваги, так і недоліки, передають Патріоти України. Молоко...

Не робіть помилок! ТОП-9 спецій, які повністю зіпсують смачні котлети

четвер, 9 жовтень 2025, 19:05

Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти Украї...