Є секрет! Що додати до дерунів, щоб вони не темніли

Попри малу кількість інгредієнтів та величезний вибір рецептів, рідко у якої господині вийдуть «правильні» драники. Тому найпопулярнішим питанням є: “Що додати до драників, щоб вони не темніли?”, передають Патріоти України.

Подробиці

Ми вже писали, що драники, деруни, картопляники — це умовно “родичі”, бо хоч і страви по-різному називаються, але не дуже відрізняються і проблема у них одна. Чорніє картопля. читайте практичні, перевірені, найкращі поради та готуйте гарнесенькі картопляні шедеври:

1. Натерту картоплю необхідно добре промити в холодній воді, щоб вийшов зайвий крохмаль.
2. Додати в тісто трохи лимонного соку або розведеної у воді лимонної кислоти.
3. Додати подрібнену цибулю (на смак, але чим більше, тим краще), невелике яблуко або столову ложку сметани.
4. Натерту сиру картоплю відразу перемішати із сіллю та спеціями.

Ці чотири поради врятують колір вашої картопляної страви — переконайтеся й ви!

Кому категорично не можна їсти банани - попередження лікарів

понеділок, 3 листопад 2025, 9:15

Банани вважаються одним із найкорисніших фруктів - вони швидко додають енергії, містять калій, магній і вітаміни групи В. Проте є категорії людей, яким цей продукт може зашкодити, передають Патріоти України. 1. Тим, хто має діабет Банани містять велик...

Пюре, як у ресторані - секрет кремової ідеальної текстури

понеділок, 3 листопад 2025, 8:44

Картопляне пюре - класика домашньої кухні, але не завжди воно виходить пишним, кремовим і без грудочок. Шеф-кухарі поділилися простими хитрощами, які зроблять ваше пюре ідеальним, передають Патріоти України. Для пюре краще брати картоплю з високим вміс...