Відварена картопля – ситний та улюблений багатьма гарнір, який відмінно поєднується з будь-якими іншими стравами, приготованими з курки, м’яса чи риби. Проте всі сорти цього овоча по-різному поводяться, опинившись у каструлі, і на виході ви можете отримати щось, що віддалено нагадує пюре, ніж круглі та міцні картоплини, передають Патріоти України.
Варена картопля, що розвалилася, – хоч і як і раніше смачна, але вельми неапетитна страва.
А в тих випадках, коли потрібні виключно міцні картопляні бульби, наприклад, як інгредієнт для салату, таке “відкриття” під кришкою каструлі здатне зіпсувати всю страву.
Щоб при варінні цього овоча не виникло конфузу, досвідчені господині призвичаїлися використовувати лимон.
Досить додати скибочку цього кислого фрукта в процесі варіння, і картопля не розвалюватиметься навіть у тому випадку, якщо ви забули зняти її вчасно з плити.
При цьому не варто побоюватися, що гарнір придбає лимонний присмак – картопля на смак буде такою самою, як і без додавання лимона.
До речі, цей фрукт можна замінити невеликою кількістю оцту або зовсім опустити в каструлю з киплячою водою пару скибочок солоного огірка.
Паска на Великдень - не лише звичайний смаколик до свята. Вона з давніх-давен уособлює сімейні традиції, духовність, а також домашній затишок. Для того, щоб цей символ вдався на славу: вийшов пухким, ароматним і смачним, вкрай важливо підбирати правиль...
Домашні котлети – найкраща страва для обіду, яку вміє готувати кожна господиня. Для того, щоб вони були соковитими та смачними, кулінари радять додавати у фарш цибулю, хліб, спеції, навіть терті овочі. Але все ж таки є один інгредієнт, який може зіпсув...