Є секрет! Що додати до макаронів, щоб вони не склеювалися

З приготуванням макаронів здатна впоратися навіть дитина. Здавалося б, у цієї нехитрої страви немає жодних секретів. Достатньо закип’ятити воду, посолити її та закинути в каструльку спагетті або ріжки, передають Патріоти України.

Подробиці

Однак дуже часто після такого способу приготування на тарілці виявляється щільна маса з макаронів, яку можна розділити лише за допомогою ножа.

Щоб покуштувати по-справжньому смачний гарнір, у якому кожна макароніна легко відділяється від сусідньої, слід скористатися однією маленькою хитрістю.

Після того, як ви відкинете макарони на друшляк, щоб дати стекти воді, додайте до них пару столових ложок рослинної олії. Перемішайте спагетті прямо в друшляку, щоб жир огорнув кожен шматочок. Такі макарони не склеюватимуться навіть після остигання.

Якщо у вас закінчилося рослинне масло, можна замінити його вершковим аналогом. При цьому відціджені макарони перекладіть назад у каструлю, додайте шматочок олії і, увімкнувши маленький вогонь, помішуйте їх, доки олія не розчиниться. Після цього вимкніть плиту та залиште макарони на 5-6 хвилин під закритою кришкою, а потім знову добре перемішайте.

Секрет господинь! Додайте це до яєчні - і вона буде пухнастою, як хмара

вівторок, 18 листопад 2025, 0:12

Яєчня - неймовірно корисна страва. Яйця містять безліч поживних речовин, а правильний спосіб приготування може перетворити їх на кулінарний шедевр. Ми розповімо секрет, який робить яєчню ідеальною та пухнастою, як хмара, передають Патріоти України. Щоб...

По кишені всім! Їжте це разом - імунітет "омолодиться" за місяць

понеділок, 17 листопад 2025, 16:45

Поєднання гранатів і горіхів може помітно омолодити імунну систему всього за місяць. До такого висновку дійшли науковці, які дослідили вплив цих продуктів на організм, передають Патріоти України. За даними дослідження, гранати та горіхи стимулюють виро...