Є секрет! Що додати в деруни, щоб були м’якими та легко переверталися

Деруни, або драники, картопляники, для багатьох є улюбленими оладками з картоплі. Рецептів багато, але досвідчені господині знають, що у страву треба якнайменше додати, щоб зберегти ніжний картопляний аромат, золоту скоринку, передають Патріоти України.

Подробиці

Для оладок із картоплі достатньо взяти: власне картоплю, цибулю, сіль. Саме трьох інгредієнтів для класичного тіста достатньо. Не додавайте борошно, це зробить тісто забитим, в’язким, смак картоплі буде менш виражений.

Часто господині додають яйця, але в цьому також нема потреби. Картопля добре тримає форму, якщо після тертя ви злиєте зайву вологу.

Сметана в тісті дасть більшу вологу, драники можуть прилипати до сковорідки. Тому краще без неї. Іноді треба думати не про те, що ще додати, а який мінімальний набір продуктів взяти для ідеальної страви.

Господиням на замітку! Як зробити пишне тісто - один інгредієнт змінює весь смак

четвер, 13 лютий 2025, 8:12

Всього один інгредієнт змінює смак випічки, робить її ніжною та повітряною, передають Патріоти України. Апетитні булочки вийдуть ще пишнішими, якщо замісити тісто на молоці. Помилково вважати, що тісто потрібно замішувати на кефірі, щоб випічка вийшла ...

Смакота! Найпростіший інгредієнт, з яким котлети будуть соковитими та м’якими

четвер, 13 лютий 2025, 7:10

Яскравим смаком відрізняються котлети, що зберегли у собі «м’ясний сік», передають Патріоти України. Гурмани описують таку страву як неймовірно соковита та апетитна. Але кулінарам щастить не завжди. Іноді можна дотримуватися всіх «секретів» соковитості...