Є секрет! Що додати в деруни, щоб були м’якими та легко переверталися

Деруни, або драники, картопляники, для багатьох є улюбленими оладками з картоплі. Рецептів багато, але досвідчені господині знають, що у страву треба якнайменше додати, щоб зберегти ніжний картопляний аромат, золоту скоринку, передають Патріоти України.

Подробиці

Для оладок із картоплі достатньо взяти: власне картоплю, цибулю, сіль. Саме трьох інгредієнтів для класичного тіста достатньо. Не додавайте борошно, це зробить тісто забитим, в’язким, смак картоплі буде менш виражений.

Часто господині додають яйця, але в цьому також нема потреби. Картопля добре тримає форму, якщо після тертя ви злиєте зайву вологу.

Сметана в тісті дасть більшу вологу, драники можуть прилипати до сковорідки. Тому краще без неї. Іноді треба думати не про те, що ще додати, а який мінімальний набір продуктів взяти для ідеальної страви.

Небезпечні напої для мозку: Експерти б’ють на сполох

четвер, 25 грудень 2025, 5:40

Регулярне вживання газованих напоїв, навіть без цукру, може підвищити ризик депресії та погіршити фізичне здоров’я. Особливо обережними мають бути жінки через підвищену чутливість до змін мікробіома, передають Патріоти України.

Ніколи не поєднуйте картоплю з цими продуктами! Вони можуть серйозно зашкодити вашому шлунку

середа, 24 грудень 2025, 23:10

Картопля - корисна, ситна та низькокалорійна, але неправильне поєднання з іншими продуктами може перетворити її на справжню травну бомбу. Експерти дієтологи попереджають: деякі комбінації викликають важкість у шлунку, сонливість та втому, передають Пат...