Є секрет! Що додати в каструлю, щоб помітно прискорити варіння картоплі

Варена картопля – популярний гарнір. Це дуже смачна і ситна страва, яку можна вживати і з м’ясом, і з рибою, передають Патріоти України.

Однак проблема полягає в тому, що кулінару доводиться довго чекати, поки вона дійде до готовності.

Подробиці

Зазвичай варіння цілих картоплин займає щонайменше 20 хвилин. Втім, існує простий спосіб, що дозволяє заощадити кілька хвилин. Для цього потрібно використати додатковий інгредієнт.

Що покласти в каструлю

Значно прискорити процес варіння картоплі допоможе розм’якшене вершкове масло. Достатньо додати одну столову ложку цього продукту. Однак використовувати цей інгредієнт треба вчасно, інакше не буде потрібного ефекту.

Спочатку потрібно правильно почати процес. Покладіть картоплю у порожню каструлю. Залийте її не холодною водою, а водою, яка недавно кипіла.

Додавати вершкове масло можна лише після повторного закипання води. Тільки при дотриманні цієї умови на поверхні з’явиться жирна плівка, яка збереже високу температуру приготування. У результаті гарнір дійде готовності на кілька хвилин раніше.

Зовсім не гречка! Названо найкориснішу кашу, яка дивує своїми властивостями

неділя, 28 грудень 2025, 11:57

Ми звикли вважати, що вівсянка - еталон здорового сніданку. Гречка - це база здорового харчування для всіх. Але є крупа, яка за низкою показників її перевершує, передають Патріоти України. Йдеться про перловку — оброблений ячмінь, що зберігає максимум ...

Це вражає! Чому наш настрій починається у кишківнику та до чого тут вогонь - наукові факти

неділя, 28 грудень 2025, 11:39

Коли наші далекі предки вперше навчилися користуватися вогнем і готувати їжу, вони не просто зробили вечерю теплішою. Вони запустили процес, який змінив форму тіла, розмір мозку та, можливо, навіть наш емоційний світ. Про це розповіло видання Psycholog...