Майонез – смачний, але не найкорисніший соус. Багато консервантів та інших добавок позбавляють страву багатьох благотворних властивостей, передають Патріоти України.
Крім того, деякі гурмани скаржаться на “ненатуральний” смак майонезу. Всі вищезгадані причини змушують кулінарів шукати альтернативу популярному соусу.
І вона існує. Ідеальну заміну майонезу можна приготувати на основі сметани: вийде набагато смачніше та корисніше.
Для перетворення кисломолочного продукту на альтернативний варіант майонезу знадобляться два інгредієнти: варене яйце і гірчиця.
Щодо першого компонента, то білок не потрібен: взяти потрібно лише жовток, після чого ретельно подрібнити його.
Бажано, щоб жовтий інгредієнт був твердим: з нього має вийти порошок, а не «водичка». Таким чином, витягувати жовток варто тільки з яйця, яке було попередньо зварене круто.
А ось гірчицю треба використовувати не в сухому, а в пастоподібному вигляді. Досить 1 ч. л. цього компонента на тарілку сметани.
Ретельне перемішування всіх інгредієнтів призведе до появи соусу, який, на відміну від майонезу, є більш натуральним та ніжним.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...