Майонез – смачний, але не найкорисніший соус. Багато консервантів та інших добавок позбавляють страву багатьох благотворних властивостей, передають Патріоти України.
Крім того, деякі гурмани скаржаться на “ненатуральний” смак майонезу. Всі вищезгадані причини змушують кулінарів шукати альтернативу популярному соусу.
І вона існує. Ідеальну заміну майонезу можна приготувати на основі сметани: вийде набагато смачніше та корисніше.
Для перетворення кисломолочного продукту на альтернативний варіант майонезу знадобляться два інгредієнти: варене яйце і гірчиця.
Щодо першого компонента, то білок не потрібен: взяти потрібно лише жовток, після чого ретельно подрібнити його.
Бажано, щоб жовтий інгредієнт був твердим: з нього має вийти порошок, а не «водичка». Таким чином, витягувати жовток варто тільки з яйця, яке було попередньо зварене круто.
А ось гірчицю треба використовувати не в сухому, а в пастоподібному вигляді. Досить 1 ч. л. цього компонента на тарілку сметани.
Ретельне перемішування всіх інгредієнтів призведе до появи соусу, який, на відміну від майонезу, є більш натуральним та ніжним.
Смажена курка - класика домашньої кухні, але часто вона виходить сухою або без смаку. Експерти розповіли, як зробити курку соковитою, ароматною і з хрусткою скоринкою, передають Патріоти України. Перед смаженням замаринуйте курку. Для цього можна викор...
Хоча яйця, смажені на вершковому маслі чи олії, - це класика, один шеф-кухар радить додати спецію, яка зробить смак яєчні набагато яскравішим, передають Патріоти України. . Шеф-кухар Ребекка з The Practical Kitchen розповіла, що її секрет – паприка, я...