
Майонез – смачний, але не найкорисніший соус. Багато консервантів та інших добавок позбавляють страву багатьох благотворних властивостей, передають Патріоти України.
Крім того, деякі гурмани скаржаться на “ненатуральний” смак майонезу. Всі вищезгадані причини змушують кулінарів шукати альтернативу популярному соусу.
І вона існує. Ідеальну заміну майонезу можна приготувати на основі сметани: вийде набагато смачніше та корисніше.
Для перетворення кисломолочного продукту на альтернативний варіант майонезу знадобляться два інгредієнти: варене яйце і гірчиця.
Щодо першого компонента, то білок не потрібен: взяти потрібно лише жовток, після чого ретельно подрібнити його.
Бажано, щоб жовтий інгредієнт був твердим: з нього має вийти порошок, а не «водичка». Таким чином, витягувати жовток варто тільки з яйця, яке було попередньо зварене круто.
А ось гірчицю треба використовувати не в сухому, а в пастоподібному вигляді. Досить 1 ч. л. цього компонента на тарілку сметани.
Ретельне перемішування всіх інгредієнтів призведе до появи соусу, який, на відміну від майонезу, є більш натуральним та ніжним.
М’ясо - важливе джерело білка, заліза та вітамінів групи B, але не всі його види однаково корисні. Деякі сорти й способи приготування можуть підвищувати ризик серцевих захворювань, онкології та проблем із травленням, передають Патріоти України. Це — на...
Заварюючи пакетик чаю, багато хто намотує нитку на ложку, щоб віджати його. Роблять це часто чисто автоматично, навіть не замислюючись - хтось не хоче, щоб добро пропадало, хтось - щоб підтікав пакет зі сміттям. Але так робити не варто, пише ukr.media,...