Є секрет! Що додати в сметану, щоб миттєво перетворити її на майонез

Майонез – смачний, але не найкорисніший соус. Багато консервантів та інших добавок позбавляють страву багатьох благотворних властивостей, передають Патріоти України.

Подробиці

Крім того, деякі гурмани скаржаться на “ненатуральний” смак майонезу. Всі вищезгадані причини змушують кулінарів шукати альтернативу популярному соусу. І вона існує. Ідеальну заміну майонезу можна приготувати на основі сметани: вийде набагато смачніше та корисніше.

Які інгредієнти додати до сметани

Для перетворення кисломолочного продукту на альтернативний варіант майонезу знадобляться два інгредієнти: варене яйце і гірчиця. Щодо першого компонента, то білок не потрібен: взяти потрібно лише жовток, після чого ретельно подрібнити його.

Бажано, щоб жовтий інгредієнт був твердим: з нього має вийти порошок, а не «водичка». Таким чином, витягувати жовток варто тільки з яйця, яке було попередньо зварене круто.

А ось гірчицю треба використовувати не в сухому, а в пастоподібному вигляді. Досить 1 ч. л. цього компонента на тарілку сметани. Ретельне перемішування всіх інгредієнтів призведе до появи соусу, який, на відміну від майонезу, є більш натуральним та ніжним.

Є секрет! Що додати у вінегрет, щоб салат став ще смачнішим

понеділок, 2 червень 2025, 23:10

Смак популярного завдяки доступності продуктів та легкості приготування салату може розкритися для вас з нових сторін при додаванні незвичайного компонента. Багато господинь, що люблять експерименти, додають до нього столову ложку молока і чайну ложку ...

Лише спробуйте! Які секрети дозволять випічці довго залишатися свіжою та м’якою

понеділок, 2 червень 2025, 19:14

Не кожна господиня може похвалитися тим, що її випічка здатна зберігатися кілька днів без втрати якості. Часом уже наступного дня пироги та булочки здаються далеко не такими м’якими, як того хотілося б. Однак, деякі хитрощі допоможуть виправити цю проб...