Є секрет! Що додати в тісто на вареники, щоб легко ліпити без борошна

Це тісто універсальне, адже підходить для всіх видів вареників із будь-якою начинкою (солодкою і солоною) та для пельменів. Працювати з таким тістом – одне задоволення, адже не треба додавати борошно під час ліплення, передають Патріоти України

Подробиці

Тісто готується просто. У каструлі доведіть до кипіння 180 мл рідини (90 мл води + 90 мл молока). Додайте 1 ч. л. солі та зніміть з вогню.

У миску насипте 280 г борошна, зробіть рукою ямочку та додайте 2 ст. л. олії.

Влийте гарячу воду з молоком до борошна і замісіть тісто. Спочатку ложкою, а потім руками. Тісто буде теплим, приємним на дотик. Добре ліпиться, не прилипає і тримає форму у виробах.

Саме окріп робить тісто заварним і готовим до ліплення без борошна.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Навіщо промивати рис гарячою водою

понеділок, 21 квітень 2025, 7:15

Перед готуванням круп, зазвичай їх попередньо варто промити. Але не всі господині знають та дотримуються цього правила. А про промивання гарячою водою – зовсім невідомо, передають Патріоти України. Та все ж таки етап попередньої обробки шляхом промиван...

Як досвідчені господині роблять, щоб каша перестала пригоряти

понеділок, 21 квітень 2025, 5:40

У раціоні кожної людини мають бути каші. Вони смачні, ситні та корисні, передають Патріоти України. Якщо почати день з такої страви, то можна надовго запастися енергією і не відчувати голоду. Готуються каші зазвичай досить легко, але це не означає, що...