Є секрет! Що досвідчені господині додають до дерунів, щоб вони не чорніли

Деруни можна назвати чудовою бюджетною стравою, здатною принести різноманітність у звичний раціон. Однак для того, щоб страва сподобалась всім домашнім, вона має бути красивою та смачною, передають Патріоти України.

Подробиці

За естетику дерунів відповідає колір. Ідеальна апетитна страва виходить у золотистих відтінках. Однак часом можна зіткнутися з тим, що картопля чорніє буквально на очах.

Як цього уникнути

Цибуля

Цей продукт є обов’язковим компонентом дерунів, однак із її додаванням результат може бути непередбачуваним. Справа в тому, що існує особлива методика додавання овочів. Для того, щоб деруни зберегли золотистий відтінок, важливо чергувати компоненти, натираючи їх невеликими порціями по черзі.

При такому підході страва вийде соковитою, смачною та естетичною.

Борошно

Не всі господині “визнають” деруни з борошном. Їм здається, що цей інгредієнт є зайвим. Однак кілька ложок борошна все ж таки варто додати. Зокрема, такі деруни набагато простіше буде сформувати. Також картопля завдяки борошну не почорніє.

Лимонний сік

Всім відомі освітлюючі властивості лимона. З цієї причини сік цитрусового допомагає картоплі залишатися золотистим. На 0,5 кг тіста для дерунів вистачить половини ложки лимонного соку.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...