
Деруни можна назвати чудовою бюджетною стравою, здатною принести різноманітність у звичний раціон. Однак для того, щоб страва сподобалась всім домашнім, вона має бути красивою та смачною, передають Патріоти України.
За естетику дерунів відповідає колір. Ідеальна апетитна страва виходить у золотистих відтінках. Однак часом можна зіткнутися з тим, що картопля чорніє буквально на очах.
Як цього уникнути
Цибуля
Цей продукт є обов’язковим компонентом дерунів, однак із її додаванням результат може бути непередбачуваним. Справа в тому, що існує особлива методика додавання овочів. Для того, щоб деруни зберегли золотистий відтінок, важливо чергувати компоненти, натираючи їх невеликими порціями по черзі.
При такому підході страва вийде соковитою, смачною та естетичною.
Борошно
Не всі господині “визнають” деруни з борошном. Їм здається, що цей інгредієнт є зайвим. Однак кілька ложок борошна все ж таки варто додати. Зокрема, такі деруни набагато простіше буде сформувати. Також картопля завдяки борошну не почорніє.
Лимонний сік
Всім відомі освітлюючі властивості лимона. З цієї причини сік цитрусового допомагає картоплі залишатися золотистим. На 0,5 кг тіста для дерунів вистачить половини ложки лимонного соку.
Лікарі по всьому світу б’ють на сполох: кількість випадків деменції стрімко зростає, і однією з головних причин цього може бути наше харчування, передають Патріоти України. Як з’ясували науковці, деякі продукти буквально “вимикають” мозок, погіршуючи...
Роками говорили: Не їж після 18:00. Цей міф особливо популярний серед тих, хто прагне схуднути. Але наука доводить: час вечері не головне. Ключовим є баланс калорій, склад їжі та час прийому відносно сну, передають Патріоти України. Якщо ви лягаєте спа...