Є секрет! Що їсти вранці, щоб бути енергійними весь день

Щоб бути енергійними весь день, важливо почати ранок з правильного сніданку. Ось кілька порад щодо того, що можна їсти вранці, передають Патріоти України.

1. Протеїни

  • Яйця: Відмінне джерело високоякісного білка, що дає довготривалу енергію.
  • Грецький йогурт: Багатий білком і кальцієм, чудово підходить для сніданку.
  • Тофу: Для вегетаріанців або веганів — це хороший джерело білка.

2. Корисні вуглеводи

  • Цільнозернові продукти: Вівсянка, гречка, кіноа або цільнозерновий хліб — це повільні вуглеводи, які забезпечують стабільне джерело енергії.
  • Фрукти: Яблука, банани, ягоди — це джерела натурального цукру та клітковини, що допомагають підтримувати рівень енергії.

3. Здорові жири

  • Авокадо: Чудове джерело корисних жирів, що допомагають тримати рівень енергії стабільним.
  • Орехи та насіння: Мигдаль, волоські горіхи, насіння чіа або льону — це корисні жири, які забезпечують тривалу енергію.
  • Оливкова олія: Можна додавати до салатів або навіть в йогурти.

4. Клітковина

  • Овочі: Листяні овочі (шпинат, рукола), морква, броколі — багаті на клітковину, яка допомагає стабілізувати рівень цукру в крові і дає довготривалу енергію.
  • Цільнозернові каші: Наприклад, овсянка — багата на клітковину, що допомагає зберегти відчуття ситості і рівень енергії протягом дня.

5. Гідратація

  • Пам'ятайте пити воду вранці! Важливо поповнити запаси рідини після сну. Також можна додавати трохи лимонного соку в воду для підвищення енергії.

Приклад сніданку для енергії:

  • Омлет з овочами (помідори, шпинат, гриби) і авокадо.
  • Овсянка з ягодами, медом і насінням чіа.
  • Тост із цільнозернового хліба з арахісовим маслом і бананом.

Такий сніданок забезпечить вас необхідними макро- та мікронутрієнтами для активного початку дня!

Це варто знати! ТОП-6 причин, які змусять відмовитись від газованої води

п’ятниця, 23 травень 2025, 18:56

Газовані напої є основним джерелом доданого цукру в раціоні, що може призвести до різних проблем зі здоров'ям, від зайвого жиру до підвищеного ризику діабету. Якщо ви хочете схуднути та покращити своє здоров'я, найкраще відмовитися від газованих напоїв...

Лайфхаки, як зі звичайної страви зробити кулінарний “шедевр”

п’ятниця, 23 травень 2025, 18:13

М’ясо – універсальний продукт, який чудово вписується у сніданок, обід чи вечерю. Поспіхом запечений стейк або засмажені котлети теж з’їдаються, але якщо застосувати пару хитрощів, то вони стануть у рази смачнішими, передають Патріоти України.