Є секрет! Що не можна додавати до млинців, щоб вони не підгоряли і чудово знімалися зі сковороди

Інгредієнтами для млинців – борошно, молоко, яйця, сіль і цукор, передають Патріоти України.

Іноді додається і рослинна олія. Всі інші компоненти – зайві.

Однак деякі господині все ж таки експериментують, додаючи в тісто непотрібні продукти.

Зазвичай це призводить до того, що млинець пригорає і прилипає до сковорідки.

То що ж не варто додавати до млинців?

Сода

Цей продукт використовується з метою зробити млинці більш «повітряними».

Іноді цей ефект справді досягається. Однак ризикувати все ж таки не варто.

Справа в тому, що помилитись з кількістю соди дуже легко. При надлишку компонента страва стає більш вразливою перед високими температурами.

Відбувається це і за відсутності гасіння соди.

Якщо господиня боїться, що без соди млинці вийдуть занадто тонкими і гумовими, краще використовувати альтернативу – розпушувач.

Вершкове масло

Додавати цей продукт у тісто і намагатися пекти на ньому млинці не варто.

Звичайно, при використанні вершкового масла тісто швидко «схопиться», але на ньому з’являтимуться горілі ділянки.

Надлишок основних компонентів

Млинці можуть прилипати до сковорідки, якщо в тісто було додано дуже багато яєць або цукру.

При приготуванні страви господині слід дотримуватися рецепту: не більше двох-трьох яєць та однієї столової ложки цукру на дві склянки борошна.

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Що додати в картопляні пиріжки, щоб зробити їх смачнішими

п’ятниця, 14 березень 2025, 9:13

Пиріжки, приготовані з будь-якого тіста з начинкою з картопляного пюре, – звичні і улюблені багатьма ласощі. Зробити їх ще смачнішим можна за допомогою одного інгредієнта, який слід додати до начинки, передають Патріоти України. Щоб приготувати апетитн...

Не пропустіть "сигнали"! ТОП-10 ознак того, що вам не вистачає білка в раціоні

п’ятниця, 14 березень 2025, 8:48

Білок є важливою складовою здорового харчування, адже він забезпечує організм енергією, сприяє росту м’язів і підтримує роботу імунної системи. Чимало людей споживають недостатню кількість білка, що може призвести до різноманітних проблем зі здоров’ям,...