Є секрет: Що потрібно додати, аби мариновані огірки вийшли хрусткими

Навіть до такого тривіального процесу, як маринування огірків потрібно ставится відповідально і знати деякі кулінарні хитрощі, передають Патріоти України.

Деякі читачі, особливо кулінари початківці можуть їх не знати.

Використовувати огірки неправильної форми можна, їхня «корявість» не є ознакою хвороби. Попки та пички також обрізати необов’язково.

Деякі нарізають огірки часточками, щоб вони краще поміщалися у банку, на хрускіт це не впливає.

А для хрускоту ми додаємо один інгредієнт – листя чорної смородини. Також підійдуть листя вишні або дуба.

Виявляється, листя чорної смородини надає аромат і робить огірочки хрусткими. На одну літрову банку вистачить до п’яти листків.

Зазвичай їх складають на дно, або потім викладають огірки. Також можна додавати й інші інгредієнти за смаком, наприклад часник, зерна гірчиці та інші спеції.

Джерело: ПростоВей

Найкорисніший сік для літніх людей - пийте його, щоб уникнути інфарктів і інсультів!

понеділок, 13 жовтень 2025, 10:10

Серцево-судинні захворювання залишаються головною причиною смертності. Атеросклероз і гіпертонія можуть призвести до інфарктів і інсультів, тому профілактика життєво важлива, передають Патріоти України. Правильне харчування, фізична активність і включе...

Захист від хвороб! ТОП-6 продуктів, які допоможуть вашому імунітету восени і взимку

понеділок, 13 жовтень 2025, 7:45

З настанням сезону застуди та грипу багато хто починає активно вживати вітамін С, мед або напої з лимоном та імбиром, сподіваючись підсилити імунну систему. Але експерти попереджають: справжній захист організму залежить не від одного продукту чи добавк...