Є секрет! Що потрібно додати у фарш для тефтелей, щоб вони не розвалювалися

Причини, через які тефтелі починають розвалюватися під час приготування, переважно полягають у фарші, а точніше, у його консистенції, передають Патріоти України.

Не підійде для цієї страви сухий або надмірно вологий фарш. Така ж доля чекає на тефтелі, які готуються з дуже жирного або знежиреного продукту.

Подробиці

Фарш великого помелу краще пропустити через м’ясорубку ще раз. Також потрібно врахувати якість основних інгредієнтів.

Краще відмовитися від використання довгозернового рису, віддавши перевагу більш круглим зерняткам.

Хліб при цьому не завадить, якщо його м’якуш добре вимочити у воді, молоці або вершках, а потім віджати.

Щоб м’ясні кульки не втрачали своєї форми, необхідно додати яйце. А ось збивати його не треба.

Достатньо розбовтати і додати до загальної маси при вимішуванні фаршу.

Важливо знати міру, оскільки багато яєць можуть зіпсувати страву.

Якщо все зроблено правильно, а при смаженні тефтелі розвалюються, значить, фарш занадто вологий.

Можливо, погано віджали хліб, а можливо, відварений рис немає достатньої клейкості.

Оцінять всі! Простіше простого - слойки з сосисками та сиром

четвер, 15 травень 2025, 18:13

Швидка випічка, яка займає від сили 20 хвилин, — ідеальний варіант. Якщо ви любите вироби з тіста та сосиски, цей рецепт буде для вас знахідкою. В ньому немає ніяких секретів, лише прості та доступні продукти, передають Патріоти України. Для приготуван...

Варто знати! Що обов'язково додати у фарш для котлет, щоб вони були соковитими і смачними

четвер, 15 травень 2025, 17:57

Рубані котлети можна готувати з будь-якого м'яса – курки, індички, свинини або навіть міксувати кілька видів. Але, якщо ви хочете, щоб вони були по-справжньому соковитими, додайте в основу свіжі овочі, наприклад, помідори, кабачки, передають Патріоти У...