Є секрет! Що потрібно зробити з яблуками, щоб приготувати смачну шарлотку

Шарлотка – страва, яку люблять і діти, і дорослі. Звісно, цю випічку важко назвати дієтичною. Однак вона неймовірно апетитна. Тому від страви не відмовляються навіть ті люди, які не дуже полюбляють солоденьке, передають Патріоти України.

Приготування яблучної шарлотки стало для більшості господарок звичним процесом, кожна стадія якого доведена до автоматизму.

Подробиці

Однак хід створення випічки необхідно ретельно проаналізувати. Не виключено, що кулінар-аматор раз у раз припуститься однієї й тієї самої помилки і навіть не здогадається про це. Поширеною помилкою є використання нарізаних яблук у «чистому» вигляді.

Що потрібно зробити із фруктами

Не поспішайте додавати шматочки яблук в тісто. Перед тим як відправити фрукти в основу шарлотки, їх необхідно обробити.

Йдеться про обвалення яблук в борошні.

Поява борошняної оболонки не дасть фруктовому компоненту «потонути» в тісті і опинитися на дні форми. Яблука не осядуть і залишаться приблизно в середині шарлотки. У результаті інгредієнт не перетвориться на неапетитну кашу. Сама шарлотка вийде дуже смачною. Її аромат та консистенція будуть ідеальними.

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...