
Шарлотка – страва, яку люблять і діти, і дорослі. Звісно, цю випічку важко назвати дієтичною. Однак вона неймовірно апетитна. Тому від страви не відмовляються навіть ті люди, які не дуже полюбляють солоденьке, передають Патріоти України.
Приготування яблучної шарлотки стало для більшості господарок звичним процесом, кожна стадія якого доведена до автоматизму.
Однак хід створення випічки необхідно ретельно проаналізувати. Не виключено, що кулінар-аматор раз у раз припуститься однієї й тієї самої помилки і навіть не здогадається про це. Поширеною помилкою є використання нарізаних яблук у «чистому» вигляді.
Що потрібно зробити із фруктами
Не поспішайте додавати шматочки яблук в тісто. Перед тим як відправити фрукти в основу шарлотки, їх необхідно обробити.
Йдеться про обвалення яблук в борошні.
Поява борошняної оболонки не дасть фруктовому компоненту «потонути» в тісті і опинитися на дні форми. Яблука не осядуть і залишаться приблизно в середині шарлотки. У результаті інгредієнт не перетвориться на неапетитну кашу. Сама шарлотка вийде дуже смачною. Її аромат та консистенція будуть ідеальними.
Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...
Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...