Є секрет! Що треба зробити, щоб курка стала смачнішою в декілька разів

Готувати курку просто. Вона майже безпрограшний варіант як на вечерю, так і на святковий стіл. Чи можна зіпсувати курку? Можна, якщо перетримати її в духовці або дістати напівсиру. На кухні різне трапляється. Розказуємо три найпростіших правила, які зроблять вашу курку найсмачнішою, передають Патріоти України.

Курка має бути допечена

М’ясо птиці може бути смажене на сковороді або запечене. Якщо ви обрали перший варіант, тоді не намагайтесь довести курку до готовності. Обсмажте до золотистої скоринки, але далі переставте її в духовку. Таким чином, у вас буде дійсно ідеальна скоринка та ніжне м’ясо із збереженою текстурою та соковитістю.

Проколюйте м’ясо

Безліч людей люблять маринувати птицю, щоб додати їй букет смаків із приправ та прянощів. Маринад не просочить цілісний шмат м’яса. Щоб процес пішов ефективніше, його потрібно проколоти в декількох місцях. Тоді маринад та спеції гарантовано попадуть у ціль.

Фольга має бути

На кухні завжди має бути фольга. Без неї готувати курку можна, але з нею набагато краще. Вона стає гарантією соковитої та ароматної страви. Прикрийте м’ясо під час запікання. За 15 хвилин до готовності можна зняти її, щоб скоринка встигла схопитись.

Три простих рекомендації, які зроблять процес приготування ефективнішим, а результат смачнішим. На перший погляд все дуже зрозуміле, але чомусь такі моменти лишаються поза увагою. Готуйте курку правильно. Смачного!

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...

Бережіться! Вчені шокували заявою, як сіль впливає на мозок

неділя, 24 серпень 2025, 8:08

Вчені з’ясували, що надмірне споживання солі може підвищити артеріальний тиск та спричинити запалення мозку. Про це пише The Mirror, передають Патріоти України. Для дослідження, як сіль впливає на організм людей та тварин, вчені обрали щурів, оскільки ...