Якщо ідея смажити шашлик виникла спонтанно і часу на маринування м’яса практично немає – на допомогу прийде маринад на основі ківі. Цей фрукт дуже добре розм’якшує м’ясо, роблячи його соковитішим і ніжнішим. Маринувати м’ясо з ківі потрібно не більше 2 годин, а для дрібніших шматочків вистачить і однієї години. Далі розповімо як приготувати такий маринад, передають Патріоти України.
Свинину (в ідеалі підійде вирізка або ошийок) добре помити та обсушити. Нарізати на невеликі шматки, розміром 4х4 см. Цибулю почистити і нарізати півкільцями. Петрушку нарубати ножем. З ківі зняти шкірку та натерти фрукт на тертці. Зіру та коріандр трохи розтерти у ступці.
М’ясо перекласти в миску для маринування, додати туди цибулю, зелень і натертий ківі. Всипати спеції, сіль та перець. Влити 200 мл холодної води і трохи пом’яти м’ясо з цибулею та спеціями руками.
Прикрити м’ясо плівкою, а зверху поставити гніт. Залишити маринуватися у теплі на 1 годину. Протягом цього часу перемішати м’ясо кілька разів. За годину можна сміливо приступати до смаження – м’ясо вже буде промариноване.
Подавати такий шашлик можна з фруктовими соусами, наприклад, з ткемалі з жовтої або червоної сливи.
Смачного шашлика та вдалого пікніка!
Штрудель з лаваша – чудова випічка, яка готується на швидку руку. Такий штрудель виходить дуже смачним, хрустким, ароматним, його відмінно подати до вечірнього чаю або кави для своїх рідних. Спробуйте, це дуже смачно, передають Патріоти України. Для пр...
Зазвичай цвітна капуста вживається у смаженому вигляді. Однак перед викладанням на сковороду овоч бажано відварити. Обробка в окропі і часткове доведення до готовності необхідні для того, щоб розм’якшити продукт. У результаті страва вийде смачною та ні...