Є секрет! Цей інгредієнт не дасть потемніти картоплі у дерунах

Якщо ви вже пробували готувати деруни, могли помітити їх здатність темніти. Проста страва, але має певний нюанс. Він пов’язаний із особливістю головного інгредієнта — картоплі. Розповімо декілька простих секретів, які дозволять зробити ваші деруни золотистими та смачними, передають Патріоти України.

Кисломолочні продукти

Для того, щоб зберегти апетитний колір, до картопляної суміші потрібно додати 1 столову ложку сметани. Якщо у вас не виявилось в холодильнику сметани, візьміть тепле молоко. Однієї ложки цілком буде достатньо.

Лимонний сік

Не переживайте за кислий смак. Для збереження кольору потрібно зовсім трохи додати соку — одну столову ложку. Він не переб’є смак основних інгредієнтів у дерунах. У разі відсутності лимонного соку, можна розвести у воді лимонну кислоту.

Цибуля

Натерта цибулина — всім відомий інгредієнт. По-перше, він відмінно поєднується із картоплею. По-друге, виконує роль захисту її кольору.

Якщо ви вже натерли картоплю, відразу готуйте деруни. Не лишайте суміш стояти. Жоден інгредієнт не врятує від потемніння при довгому очікування смаження. Нехай ваші деруни виходять золотистими, ароматними та смачними.

Любите горіхи? Дізнайтеся, які з них дійсно корисні

понеділок, 6 жовтень 2025, 7:45

Горіхи - один із найкорисніших перекусів та доповнень до основних страв. Волоські горіхи, кеш’ю, кедрові, фундук, мигдаль - вибір широкий, і вони справді приносять користь організму. Але деякі види варто вживати з обережністю, передають Патріоти Україн...

Про неї майже всі забули, а дарма! Популярна ягода захистить від тромбів - саме розпочався її сезон

понеділок, 6 жовтень 2025, 7:15

У вересні дозріла ще одна ягода, яка є невичерним джерелом корисних речовин: антиоксидантів, мінералів, вітамінів, жирних кислот, амінокислот та мікроелементів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. А нещодавні дослідження вчених встановили щ...