Є секрет! У чому замочити печінку, щоб вона не гірчила, вийшла соковитою та ніжною

Щоб страва з печінки вийшла ідеальною, продукт слід замочити в одному інгредієнті. У такому разі кінцевий результат порадує навіть найвибагливіших гурманів. Страва не гірчатиме, вийде соковитим і ніжним. передають Патріоти України.

Подробиці

Багато господинь знають, що печінку можна замочити у молоці. Крім того, є варіанти, які передбачають використання кефіру, сироватки і навіть ряжанки.

У такому разі печінка не тільки стає соковитою, а й набуває кислинки. Цей варіант хороший по-своєму, але є досконаліший метод, який прийде на виручку, коли в холодильнику немає продуктів із молока.

Порядок дій

  1. Печінку нарізають на порційні шматки. Перед обсмажуванням інгредієнт обсипають содою та залишають на 60 хвилин. Потім промивають у холодній воді та приступають до смаження.
  2. Гідрокарбонат натрію робить печінку пористою. Інгредієнт загалом виходить м’яким, соковитим, повітряним. Завдяки соді печінка буквально тане у роті. Крім того, гідрокарбонат натрію прибирає запах печінки, який багатьом не подобається.

Є і більш прискорений варіант, який рятує, коли потрібно якнайшвидше приготувати печінку. Інгредієнт нарізають на порційні шматки, заливають окропом, залишають на 2-3 хвилини, потім зливають воду. Таким чином, соки «закупоряться» у шматочках печінки і в процесі смаження не витікатимуть.

Є секрет! Як зварити філе, щоб було не сухим, а соковитим

неділя, 22 червень 2025, 23:10

Сухе куряче філе — страшний сон тих, хто на дієті або планує приготувати святковий салат. Цю проблему вже давно розв’язали кулінари, тому читайте й запам’ятайте, що треба для того, щоб філе було м’яким, ароматним та соковитим, передають Патріоти Україн...

Тільки факти: Що буде, якщо їсти по два ябука кожного дня

неділя, 22 червень 2025, 19:09

Їсти по два яблука щодня загалом дуже корисно для здоров’я, ось що може статися, передають Патріоти України. Але: