Є секрет! У яку воду класти м’ясо для супу, щоб вийшло соковитим та ароматним

Приготувати смачний суп або наваристий бульйон не складе труднощів, якщо знати нюанси, передають Патріоти України.

М’ясо є одним із основних інгредієнтів перших страв, і до його приготування потрібно підійти з усією відповідальністю.

Подробиці

Важливо враховувати, в якій воді готувати м’ясо, щоб не отримати сухого гумового шматка, який неможливо прожувати.

У яку воду класти м’ясо при варінні

Перед приготуванням м’ясо ретельно промивають під проточною водою. Шматок яловичини чи свинини можна залити водою та залишити на нетривалий час. Вимочування покращує смак м’яса та скорочує час приготування.

М’ясо можна класти як у холодну воду, так і окріп. Все залежить від того, навіщо готується м’ясо. Так, якщо потрібно приготувати суп або бульйон, то м’ясо закладають у холодну воду, якщо його варять для салатів, інших страв, то кидають в окріп.

Варіння м’яса

Якщо м’ясо варити в холодній воді, більшість корисних речовин залишиться в бульйоні. Якщо м’ясо закладати в киплячу воду, то корисні речовини залишаться в м’ясі, оскільки білок швидко згорнеться і не дозволить їм перейти у воду.

Корисно закладати м’ясо в холодну воду, щоб бульйон вийшов ароматним і мав насичений смак, але якщо варити м’ясо для інших страв, то покласти в окріп – правильний вибір.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Навіщо під час тушкування капусти досвідчені господині додають черствий хліб

субота, 22 лютий 2025, 23:10

Тушкована капуста – страва бюджетна, смачна і дуже популярна, передають Патріоти України. Багато господинь люблять її подавати до столу, оскільки з такою стравою можна суттєво заощадити та нагодувати родину смачною вечерею. Проте процес приготування ка...

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...