Гречка неймовірно корисна, а крім цього смачна, якщо знати, як її готувати. Гречка запобігає утворенню жовчного каміння, знижує кров’яний тиск, зменшує ризики серцевих захворювань, а також раку грудей. Склад цієї крупи багатий міддю, магнієм, клітковиною, марганцем, кальцієм, фосфором, залізом, цинком та селеном. У гречці немає цукру та холестерину, міститься безліч жирних кислот омега-3 та омега-6, амінокислот та білка, передають Патріоти України.
Тепер з гречаної крупи готують не тільки каші, а й використовують у випічці, замінюючи цільзернове борошно. У гречці немає глютена — і це оптимальний варіант для багатьох людей, які страждають від його непереносимості. Салати, супи, другі страви – вибір насправді набагато більше, ніж ми звикли думати.
Звучить привабливо, чи не так? Зваріть гречану кашу, наріжте невеликими кубиками помідори та сир фета, а за бажання можна розбавити смак і оливками — так вийде навіть схоже на грецький салат, але набагато ситніший.
Різотто із гречки з грибами сподобається навіть гурманам. Чебрець і кокосове масло нададуть особливу пікантну нотку цій страві. З урахуванням того, що гречка та гриби готуються швидко — цей рецепт виручить, коли хочеться чогось смачного, а часу в обріз.
Гарбуз, нут, куркума і гречка – так виглядає незвичайне рагу, яке неймовірно корисне і поживне. Така страва позитивно позначиться і на імунній системі, а смакові рецептори безперечно будуть вам вдячні.
Зваріть трохи гречки і приготуйте салат з додаванням персиків, чорниці, гранату, руколи та волоських горіхів. Такий освіжаючий салат гарний як обідом, так і низькокалорійною вечерею.
Відмінний варіант для неквапливого сніданку у вихідний день. Гречана крупа, яйця, шпинат, волоські горіхи і дрібка мускатного горіха – така пікантна запіканка сподобається навіть гурманам.
Іноді на перекус хочеться бутерброд з шиночкою, сиром та майонезом. Усі ми знаємо калорійність та склад цього соусу з магазину. Тому, приготуємо домашній майонез – смачний та корисний, передають Патріоти України. У класичній версії приготування ви може...
Важко знайти гурмана, якому подобається сухі котлети. Справа в тому, що така страва є досить жорсткою і не має яскравих смакових якостей, передають Патріоти України. Запобігти проблемі можна шляхом додавання у фарш додаткових інгредієнтів. До списку ря...