Є секрети! Як заморозити полуницю, щоб вона залишалася смачною та пружною

Сезон полуниці в самому розпалі. Ці солодкі та соковиті ягоди чудове джерело вітамінів та мінералів. Не дивно, що багато хто з нас хоче довше зберегти їхній смак, тому заморожує ягоди. Однак неправильна підготовка полуниці перед тим, як покласти її в морозильну камеру, може призвести до втрати фруктами своєї пружності та смаку, пише zielony.onet.pl, передають Патріоти України.

Першим кроком у процесі заморожування полуниці є вибір правильних ягід. Не всі плоди підходять для заморожування. М’яку, перестиглу або пошкоджену полуницю краще використовувати для приготування варення або соусів. Для заморожування вибирайте свіжу, тверду та в ідеальному стані.

Поширеною помилкою є зрізання плодоніжок перед миттям ягід. Чому це проблема? Тоді вода потрапляє всередину полуниці, що може негативно вплинути на її консистенцію після розморожування. Тому плодоніжки слід видаляти лише після миття.

Ретельно відібрану полуницю миють у холодній воді, обережно перевертаючи її рукою. Уникайте сильного тертя, яке може пошкодити ягоди. Потім висушіть їх паперовим рушником.

Ключовий крок — попереднє заморожування. Викладіть полуницю окремо на тацю так, щоб вона не торкалася одна одної, і покладіть її в морозилку на 1−2 години. Це допоможе зберегти форму ягід, а запобіжить їх злипанню. Тільки після цього часу перекладаємо їх у пакети та поміщаємо в морозилку на довше.

Не робіть так! Названо помилку, яка псує смак кави

середа, 27 серпень 2025, 18:45

Натуральна кава, а точніше кофеїн, який міститься в ній, як стверджують дієтологи, спроможна дещо пригнічувати апетит та сприяти зниженню ваги, передають Патріоти України. Звісно, якщо пити її без підсолоджувачів та вершків. Буває, що за допомогою різн...

Є секрети! Як правильно готувати печінку, щоб вона не гірчила

середа, 27 серпень 2025, 16:45

Печінка - дуже цінний продукт, в якому найбільше заліза. Але, дуже часто печінка має неприємний запах, і щоб цього уникнути, печінку потрібно просто замочити в молоці на 2 години, передають Патріоти України. Кулінар поділився в Instagram рецептом дуже ...