Є секрети! Як заморозити полуницю, щоб вона залишалася смачною та пружною

Сезон полуниці в самому розпалі. Ці солодкі та соковиті ягоди чудове джерело вітамінів та мінералів. Не дивно, що багато хто з нас хоче довше зберегти їхній смак, тому заморожує ягоди. Однак неправильна підготовка полуниці перед тим, як покласти її в морозильну камеру, може призвести до втрати фруктами своєї пружності та смаку, пише zielony.onet.pl, передають Патріоти України.

Першим кроком у процесі заморожування полуниці є вибір правильних ягід. Не всі плоди підходять для заморожування. М’яку, перестиглу або пошкоджену полуницю краще використовувати для приготування варення або соусів. Для заморожування вибирайте свіжу, тверду та в ідеальному стані.

Поширеною помилкою є зрізання плодоніжок перед миттям ягід. Чому це проблема? Тоді вода потрапляє всередину полуниці, що може негативно вплинути на її консистенцію після розморожування. Тому плодоніжки слід видаляти лише після миття.

Ретельно відібрану полуницю миють у холодній воді, обережно перевертаючи її рукою. Уникайте сильного тертя, яке може пошкодити ягоди. Потім висушіть їх паперовим рушником.

Ключовий крок — попереднє заморожування. Викладіть полуницю окремо на тацю так, щоб вона не торкалася одна одної, і покладіть її в морозилку на 1−2 години. Це допоможе зберегти форму ягід, а запобіжить їх злипанню. Тільки після цього часу перекладаємо їх у пакети та поміщаємо в морозилку на довше.

Після кави вас хилить на сон? Ось чому улюблений напій може викликати втому

субота, 2 серпень 2025, 17:42

Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

п’ятниця, 1 серпень 2025, 22:07

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...