Є шанс все виправити! Що додати до тіста для дерунів, якщо воно вже потемніло

Коли готуєте деруни, часто буває, що картопля окислюється на повітрі, через що страва виходить темного кольору. Це має малоапетитний вигляд, передають Патріоти України.

Насамперед, слід запам'ятати, що у приготуванні ідеальних дерунів важливу роль відіграє швидкість. Потрібно не зволікати. Як тільки натерли картоплю, додали борошно, яйце, приправи — починайте одразу смажити.

Якщо ви зробите все швидко, то страва точно не встигне потемніти, тому що сира картопля буде контактувати з повітрям мало часу.

Однак, якщо раптом так сталося, що тісто вже починає темніти на очах, не переживайте. Все можна виправити. Головне, не починайте смажити деруни, поки не додасте один важливий інгредієнт, інакше вони точно будуть малоапетитні на вигляд.

Освітлити тісто для дерунів допоможе лише одна ложка сметани або кефіру. Швиденько додайте її до суміші з картоплі, борошна, яйця, приправ, перемішайте і починайте смажити.

Втім, коли під рукою немає сметани або кефіру — також не біда. Підійде будь-який молочний продукт. Головне, якщо використовувати молоко, то підливати гаряче.

Також експерти рекомендують обов'язково накривати сковорідку кришкою під час смаження дерунів, тоді картопля буде менше контактувати з повітрям.

Любите каву? Тоді прочитайте це - лікарі б’ють на сполох

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 13:07

Кава - ароматний, бадьорий і для багатьох незамінний напій для початку дня. Але фахівці попереджають: не сам кофеїн, а те, як саме ви п’єте каву, може завдати шкоди вашому здоров’ю. Від температури напою до добавок - деякі звички виявляються набагато ...

Чи можна пити молоко після 30 років? Правда, яка вас здивує

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 11:13

Багато хто чув, що після 30 років молоко нібито шкідливе і його слід уникати. Насправді це міф. Дорослі можуть сміливо включати молочні продукти у свій раціон, якщо у них немає лактозної непереносимості або алергії на білок, передають Патріоти України....