Є шанс все виправити! Що додати до тіста для дерунів, якщо воно вже потемніло

Коли готуєте деруни, часто буває, що картопля окислюється на повітрі, через що страва виходить темного кольору. Це має малоапетитний вигляд, передають Патріоти України.

Насамперед, слід запам'ятати, що у приготуванні ідеальних дерунів важливу роль відіграє швидкість. Потрібно не зволікати. Як тільки натерли картоплю, додали борошно, яйце, приправи — починайте одразу смажити.

Якщо ви зробите все швидко, то страва точно не встигне потемніти, тому що сира картопля буде контактувати з повітрям мало часу.

Однак, якщо раптом так сталося, що тісто вже починає темніти на очах, не переживайте. Все можна виправити. Головне, не починайте смажити деруни, поки не додасте один важливий інгредієнт, інакше вони точно будуть малоапетитні на вигляд.

Освітлити тісто для дерунів допоможе лише одна ложка сметани або кефіру. Швиденько додайте її до суміші з картоплі, борошна, яйця, приправ, перемішайте і починайте смажити.

Втім, коли під рукою немає сметани або кефіру — також не біда. Підійде будь-який молочний продукт. Головне, якщо використовувати молоко, то підливати гаряче.

Також експерти рекомендують обов'язково накривати сковорідку кришкою під час смаження дерунів, тоді картопля буде менше контактувати з повітрям.

Під силу всім! ТОП-3 простих секрети, щоб рис завжди виходив розсипчастим

середа, 18 вересень 2024, 13:10

Іноді рис виходить липким. Це добре, якщо він буде використовуватися для приготування суші або інших страв, передають Патріоти України. Однак якщо господиня хоче зробити кашу, то бажаний стан рису – розсипчастість. Щоб гарнір вийшов саме таким, необхід...

Є шанс все виправити! Що додати до тіста для дерунів, якщо воно вже потемніло

середа, 18 вересень 2024, 12:03

Коли готуєте деруни, часто буває, що картопля окислюється на повітрі, через що страва виходить темного кольору. Це має малоапетитний вигляд, передають Патріоти України. Насамперед, слід запам'ятати, що у приготуванні ідеальних дерунів важливу роль віді...