Є шанс все виправити! Що додати до тіста для дерунів, якщо воно вже потемніло

Коли готуєте деруни, часто буває, що картопля окислюється на повітрі, через що страва виходить темного кольору. Це має малоапетитний вигляд, передають Патріоти України.

Насамперед, слід запам'ятати, що у приготуванні ідеальних дерунів важливу роль відіграє швидкість. Потрібно не зволікати. Як тільки натерли картоплю, додали борошно, яйце, приправи — починайте одразу смажити.

Якщо ви зробите все швидко, то страва точно не встигне потемніти, тому що сира картопля буде контактувати з повітрям мало часу.

Однак, якщо раптом так сталося, що тісто вже починає темніти на очах, не переживайте. Все можна виправити. Головне, не починайте смажити деруни, поки не додасте один важливий інгредієнт, інакше вони точно будуть малоапетитні на вигляд.

Освітлити тісто для дерунів допоможе лише одна ложка сметани або кефіру. Швиденько додайте її до суміші з картоплі, борошна, яйця, приправ, перемішайте і починайте смажити.

Втім, коли під рукою немає сметани або кефіру — також не біда. Підійде будь-який молочний продукт. Головне, якщо використовувати молоко, то підливати гаряче.

Також експерти рекомендують обов'язково накривати сковорідку кришкою під час смаження дерунів, тоді картопля буде менше контактувати з повітрям.

Чим замінити масло та маргарин у випічці, щоб вона була кориснішою

п’ятниця, 22 серпень 2025, 23:10

Торти та десерти у своїй більшості мають досить високу калорійність. І рано чи пізно у кожної господині постає запитання: «А чи можна чимось замінити жир у випічці?» Справді, калорійність у випічці та десертах можна знижувати. Така випічка буде корисні...

Дуже смачні, але: Кому не можна їсти кавуни

п’ятниця, 22 серпень 2025, 17:22

Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...