Є шанс все виправити! Що додати до тіста для дерунів, якщо воно вже потемніло

Коли готуєте деруни, часто буває, що картопля окислюється на повітрі, через що страва виходить темного кольору. Це має малоапетитний вигляд, передають Патріоти України.

Насамперед, слід запам'ятати, що у приготуванні ідеальних дерунів важливу роль відіграє швидкість. Потрібно не зволікати. Як тільки натерли картоплю, додали борошно, яйце, приправи — починайте одразу смажити.

Якщо ви зробите все швидко, то страва точно не встигне потемніти, тому що сира картопля буде контактувати з повітрям мало часу.

Однак, якщо раптом так сталося, що тісто вже починає темніти на очах, не переживайте. Все можна виправити. Головне, не починайте смажити деруни, поки не додасте один важливий інгредієнт, інакше вони точно будуть малоапетитні на вигляд.

Освітлити тісто для дерунів допоможе лише одна ложка сметани або кефіру. Швиденько додайте її до суміші з картоплі, борошна, яйця, приправ, перемішайте і починайте смажити.

Втім, коли під рукою немає сметани або кефіру — також не біда. Підійде будь-який молочний продукт. Головне, якщо використовувати молоко, то підливати гаряче.

Також експерти рекомендують обов'язково накривати сковорідку кришкою під час смаження дерунів, тоді картопля буде менше контактувати з повітрям.

Творить дива! Вчені назвали горіх, здатний підтримати здоров'я серця

п’ятниця, 28 листопад 2025, 17:50

Горіх пекан визнано ключовим для підтримки здоров'я серця, передають Патріоти України з посиланням на Nutrients. Мета-аналіз 52 досліджень, проведений науковцями Іллінойського технологічного інституту та опублікований у журналі Nutrients, підтвердив, ...

Варто знати! ТОП-4 причини, чому гранат корисний для організму

п’ятниця, 28 листопад 2025, 17:44

Гранат - це солодко-кислий фрукт із товстою червоною шкіркою. Усередині містяться сотні соковитих насінин, які можна їсти окремо або додавати до страв, передають Патріоти України. Гранат цінують ще з давніх часів за його корисні властивості. Сучасні до...