Інгредієнти знайдуться на кожній кухні: Рецепт гарбузового пирога від найкращого шеф-кухаря Ірландії

Запашний пиріг від ірландської шеф-кухарки допоможе протримати чудову осінню атмосферу в домі. Створити гарбузовий пиріг досить просто – інгредієнти для страви є на кожній кухні. Про те, як приготувати смачний гарбузовий пиріг, розповідає шеф-кухарка Джесс Мерфі, передають Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Що потрібно для пирога

Мерфі пропонує взяти для майбутньої страви такі інгредієнти:

Для начинки:

300 грамів гарбузового пюре

500 грамів вершків

8 яєць

300 грамів цукрової пудри

½ чайної ложки меленої кориці

½ чайної ложки меленого імбиру

½ чайної ложки меленого мускатного горіха

½ чайної ложки меленої гвоздики

Для тіста:

120 грамів цукрової пудри

Дрібка солі

250 грамів борошна

125 грамів масла кімнатної температури

1 яйце

Приготування пирога

  • Для тіста перемішайте масло та цукрову пудру за допомогою лопатки чи ложки. Робіть це у великій мисці. Змішуйте, поки тісто не стане однорідним. Додайте яйце та перемішайте все виделкою. Після цього додайте борошно та розмішайте виделкою, щоб не залишилося грудочок.
  • Викладіть тісто на чисту поверхню та місіть його до однорідної консистенції. Потім загорніть тісто у пакет та лишіть у холодильнику мінімум на годину.
    Коли тісто остигне, дайте йому розм’якнути за кімнатної температури. Воно має лишитися прохолодним.
  • Трохи посипте стіл борошном та розкачайте тісто до товщини приблизно 1 сантиметр. Щоб скалка не приставала до тіста, можна покласти на нього пергаментний папір.
  • Підготуйте форму для пирога – змастіть її вершковим маслом та викладіть у неї тісто. Зверніть увагу на розмір розкачаного тіста – воно має бути більшим за форму. Зробіть його більшим, щоб покрити боки форми. Не розтягуйте тісто, а обережно обробіть краї.
    Основу тіста проколіть кілька разів виделкою. Якщо у вас лишилися залишки тіста, їх можна лишити для прикраси пирога.
  • Поріжте гарбуз та очистіть м’якуш від насіння. Якщо у гарбуза тверда шкірка – обріжте її. Покладіть шматочки гарбуза на лист та поставте у духовку на 180 градусів приблизно на пів години. Після цього роздавіть печений гарбуз, щоб вийшло пюре та дайте трохи охолонути.
    До гарбузового пюре додайте яйця, цукрову пудру та спеції.
  • Наповніть форму з тістом начинкою. Тісто, яке лишилося, можна сформувати у фігурки чи просто покласти зверху страви. Розігрійте духовку до 170 градусів та помістіть туди пиріг на 25 хвилин.
  • Дістаньте пиріг та дайте йому трохи остигнути. Розріжте та подавайте теплим або холодним. Смачного!

А ви це знали? Для чого господині натирають лимони содою

вівторок, 8 квітень 2025, 16:08

Лимони додають у чай, у тісто пирогів чи тістечок. В ньому безліч корисних для здоров’я речовин. Цитруси зміцнюють імунітет та допомагають від застуди. Чи безпечно використовувати магазинні лимони разом із шкіркою, передають Патріоти України. Магазинні...

Смакота! Простий спосіб приготувати домашній майонез

вівторок, 8 квітень 2025, 11:12

Прихильники здорового способу харчування категорично відмовляються від майонезу, вважаючи його справжнім злом. Якщо говорити про магазинний, в ньому дійсно багато хімічних домішок, калорій. Спробуйте піти іншим шляхом. Приготуйте домашній майонез. Ви з...