Інгредієнти знайдуться на кожній кухні: Рецепт гарбузового пирога від найкращого шеф-кухаря Ірландії

Запашний пиріг від ірландської шеф-кухарки допоможе протримати чудову осінню атмосферу в домі. Створити гарбузовий пиріг досить просто – інгредієнти для страви є на кожній кухні. Про те, як приготувати смачний гарбузовий пиріг, розповідає шеф-кухарка Джесс Мерфі, передають Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Що потрібно для пирога

Мерфі пропонує взяти для майбутньої страви такі інгредієнти:

Для начинки:

300 грамів гарбузового пюре

500 грамів вершків

8 яєць

300 грамів цукрової пудри

½ чайної ложки меленої кориці

½ чайної ложки меленого імбиру

½ чайної ложки меленого мускатного горіха

½ чайної ложки меленої гвоздики

Для тіста:

120 грамів цукрової пудри

Дрібка солі

250 грамів борошна

125 грамів масла кімнатної температури

1 яйце

Приготування пирога

  • Для тіста перемішайте масло та цукрову пудру за допомогою лопатки чи ложки. Робіть це у великій мисці. Змішуйте, поки тісто не стане однорідним. Додайте яйце та перемішайте все виделкою. Після цього додайте борошно та розмішайте виделкою, щоб не залишилося грудочок.
  • Викладіть тісто на чисту поверхню та місіть його до однорідної консистенції. Потім загорніть тісто у пакет та лишіть у холодильнику мінімум на годину.
    Коли тісто остигне, дайте йому розм’якнути за кімнатної температури. Воно має лишитися прохолодним.
  • Трохи посипте стіл борошном та розкачайте тісто до товщини приблизно 1 сантиметр. Щоб скалка не приставала до тіста, можна покласти на нього пергаментний папір.
  • Підготуйте форму для пирога – змастіть її вершковим маслом та викладіть у неї тісто. Зверніть увагу на розмір розкачаного тіста – воно має бути більшим за форму. Зробіть його більшим, щоб покрити боки форми. Не розтягуйте тісто, а обережно обробіть краї.
    Основу тіста проколіть кілька разів виделкою. Якщо у вас лишилися залишки тіста, їх можна лишити для прикраси пирога.
  • Поріжте гарбуз та очистіть м’якуш від насіння. Якщо у гарбуза тверда шкірка – обріжте її. Покладіть шматочки гарбуза на лист та поставте у духовку на 180 градусів приблизно на пів години. Після цього роздавіть печений гарбуз, щоб вийшло пюре та дайте трохи охолонути.
    До гарбузового пюре додайте яйця, цукрову пудру та спеції.
  • Наповніть форму з тістом начинкою. Тісто, яке лишилося, можна сформувати у фігурки чи просто покласти зверху страви. Розігрійте духовку до 170 градусів та помістіть туди пиріг на 25 хвилин.
  • Дістаньте пиріг та дайте йому трохи остигнути. Розріжте та подавайте теплим або холодним. Смачного!

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно знімати піну з картоплі

неділя, 18 травень 2025, 18:00

Більшість господинь, щойно бачать піну у каструлі, одразу хапаються за ложку. Але чи справді її потрібно прибирати під час варіння картоплі? Це питання виникає часто, а відповідь на нього не така вже й однозначна, передають Патріоти України. Редакція F...

Всього один продукт - і тушена капуста набуває абсолютно нового смаку

неділя, 18 травень 2025, 17:07

Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...