Інгредієнти знайдуться на кожній кухні: Рецепт гарбузового пирога від найкращого шеф-кухаря Ірландії

Запашний пиріг від ірландської шеф-кухарки допоможе протримати чудову осінню атмосферу в домі. Створити гарбузовий пиріг досить просто – інгредієнти для страви є на кожній кухні. Про те, як приготувати смачний гарбузовий пиріг, розповідає шеф-кухарка Джесс Мерфі, передають Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Що потрібно для пирога

Мерфі пропонує взяти для майбутньої страви такі інгредієнти:

Для начинки:

300 грамів гарбузового пюре

500 грамів вершків

8 яєць

300 грамів цукрової пудри

½ чайної ложки меленої кориці

½ чайної ложки меленого імбиру

½ чайної ложки меленого мускатного горіха

½ чайної ложки меленої гвоздики

Для тіста:

120 грамів цукрової пудри

Дрібка солі

250 грамів борошна

125 грамів масла кімнатної температури

1 яйце

Приготування пирога

  • Для тіста перемішайте масло та цукрову пудру за допомогою лопатки чи ложки. Робіть це у великій мисці. Змішуйте, поки тісто не стане однорідним. Додайте яйце та перемішайте все виделкою. Після цього додайте борошно та розмішайте виделкою, щоб не залишилося грудочок.
  • Викладіть тісто на чисту поверхню та місіть його до однорідної консистенції. Потім загорніть тісто у пакет та лишіть у холодильнику мінімум на годину.
    Коли тісто остигне, дайте йому розм’якнути за кімнатної температури. Воно має лишитися прохолодним.
  • Трохи посипте стіл борошном та розкачайте тісто до товщини приблизно 1 сантиметр. Щоб скалка не приставала до тіста, можна покласти на нього пергаментний папір.
  • Підготуйте форму для пирога – змастіть її вершковим маслом та викладіть у неї тісто. Зверніть увагу на розмір розкачаного тіста – воно має бути більшим за форму. Зробіть його більшим, щоб покрити боки форми. Не розтягуйте тісто, а обережно обробіть краї.
    Основу тіста проколіть кілька разів виделкою. Якщо у вас лишилися залишки тіста, їх можна лишити для прикраси пирога.
  • Поріжте гарбуз та очистіть м’якуш від насіння. Якщо у гарбуза тверда шкірка – обріжте її. Покладіть шматочки гарбуза на лист та поставте у духовку на 180 градусів приблизно на пів години. Після цього роздавіть печений гарбуз, щоб вийшло пюре та дайте трохи охолонути.
    До гарбузового пюре додайте яйця, цукрову пудру та спеції.
  • Наповніть форму з тістом начинкою. Тісто, яке лишилося, можна сформувати у фігурки чи просто покласти зверху страви. Розігрійте духовку до 170 градусів та помістіть туди пиріг на 25 хвилин.
  • Дістаньте пиріг та дайте йому трохи остигнути. Розріжте та подавайте теплим або холодним. Смачного!

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 18:45

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...

Перестаньте варити рис у воді: Новий метод робить його шалено смачним

неділя, 6 липень 2025, 17:30

Готувати ідеальний рис - справжній виклик навіть для досвідчених господинь. Але експертка розкрила простий трюк, який перетворить "нудну" страву на справжній смаколик, передають Патріоти України. Багато хто стикається з проблемами: рис може бути занадт...