Їсти краще гарячим: Рецепт капустяного дієтичного пирога без борошна на сковороді

Капуста – дуже цінний овоч, у якому багато вітамінів, а саме – А, В1, В2, В6, C, E, РР, U. А також до її складу входять калій, магній, фосфор, кальцій та залізо. Фахівці радять її їсти людям, які мають проблеми з нирками, там як саме в капусті є солі калію, які дозволяють боротися з набряками. З неї можна приготувати багато смачних страв, наприклад, вареники, пироги, пиріжки, запіканки, а також можна робити смачні салати, солити її та запікати.

Нутриціологиня Ірина (iriska.foodblog) поділилася в Instagram рецептом смачного пирога з капусти, який можна їсти всім.

Інгредієнти:

  • Капуста – 180-200 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Сир твердий – 20 г
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Сушений часник – дрібка
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Сушений часник – дрібка
  • Чорний перець – за смаком
  • Зелень – пучок

Спосіб приготування:

1. Помийте, наріжте капусту.

2. Перекладіть у велику миску, додайте яйце, сіль, перець й все ретельно перемішайте.

3. Натріть сир та додайте готове "тісто", перемішайте.

4. Нагрійте сковороду, викладіть тісто рівним шаром, накрийте кришкою, потім переверніть і обсмажте з другого боку.

Їсти готовий пиріг потрібно відразу гарячим, присипте подрібненою зеленню, можна зі свіжими овочами та натуральним йогуртом.

А ви це знали? Чому не можна помішувати рис під час варіння

неділя, 23 лютий 2025, 6:12

Багато господинь намагаються приготувати смачний та розсипчастий рис. Але не завжди це виходить. Рисова каша дуже корисна, вона є чудовим варіантом, оскільки надовго дає почуття ситості, передають Патріоти України. Готується страва дуже просто, проте ї...

А ви це знали? Навіщо під час тушкування капусти досвідчені господині додають черствий хліб

субота, 22 лютий 2025, 23:10

Тушкована капуста – страва бюджетна, смачна і дуже популярна, передають Патріоти України. Багато господинь люблять її подавати до столу, оскільки з такою стравою можна суттєво заощадити та нагодувати родину смачною вечерею. Проте процес приготування ка...