Капуста – дуже цінний овоч, у якому багато вітамінів, а саме – А, В1, В2, В6, C, E, РР, U. А також до її складу входять калій, магній, фосфор, кальцій та залізо. Фахівці радять її їсти людям, які мають проблеми з нирками, там як саме в капусті є солі калію, які дозволяють боротися з набряками. З неї можна приготувати багато смачних страв, наприклад, вареники, пироги, пиріжки, запіканки, а також можна робити смачні салати, солити її та запікати.
Нутриціологиня Ірина (iriska.foodblog) поділилася в Instagram рецептом смачного пирога з капусти, який можна їсти всім.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Помийте, наріжте капусту.
2. Перекладіть у велику миску, додайте яйце, сіль, перець й все ретельно перемішайте.
3. Натріть сир та додайте готове "тісто", перемішайте.
4. Нагрійте сковороду, викладіть тісто рівним шаром, накрийте кришкою, потім переверніть і обсмажте з другого боку.
Їсти готовий пиріг потрібно відразу гарячим, присипте подрібненою зеленню, можна зі свіжими овочами та натуральним йогуртом.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...