Їсти краще гарячим: Рецепт капустяного дієтичного пирога без борошна на сковороді

Капуста – дуже цінний овоч, у якому багато вітамінів, а саме – А, В1, В2, В6, C, E, РР, U. А також до її складу входять калій, магній, фосфор, кальцій та залізо. Фахівці радять її їсти людям, які мають проблеми з нирками, там як саме в капусті є солі калію, які дозволяють боротися з набряками. З неї можна приготувати багато смачних страв, наприклад, вареники, пироги, пиріжки, запіканки, а також можна робити смачні салати, солити її та запікати.

Нутриціологиня Ірина (iriska.foodblog) поділилася в Instagram рецептом смачного пирога з капусти, який можна їсти всім.

Інгредієнти:

  • Капуста – 180-200 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Сир твердий – 20 г
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Сушений часник – дрібка
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Сушений часник – дрібка
  • Чорний перець – за смаком
  • Зелень – пучок

Спосіб приготування:

1. Помийте, наріжте капусту.

2. Перекладіть у велику миску, додайте яйце, сіль, перець й все ретельно перемішайте.

3. Натріть сир та додайте готове "тісто", перемішайте.

4. Нагрійте сковороду, викладіть тісто рівним шаром, накрийте кришкою, потім переверніть і обсмажте з другого боку.

Їсти готовий пиріг потрібно відразу гарячим, присипте подрібненою зеленню, можна зі свіжими овочами та натуральним йогуртом.

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...

Ви могли це не знати! П’ять продуктів, які не можна поєднувати з ранковою кавою

понеділок, 15 грудень 2025, 6:42

Ранкова кава - звичний ритуал для мільйонів людей. Однак фахівці з харчування наголошують: деякі продукти в тандемі з кавою можуть спричинити дискомфорт з боку шлунка або перешкодити засвоєнню важливих нутрієнтів, передають Патріоти України. Ось що не ...