Отже, нам знадобляться яблука. Якщо яблука середнього розміру, як у мене, беріть три штуки.
Яблука очищаємо від насіння і від шкірки.
Нарізаємо на дольки і викладаємо в глибоку тарілку.
Тепер нам знадобиться половина лимона. Видавлюємо сік лимона на яблука, щоб вони не потемніли і стали ще смачніше.
Займемося тістом. Перш за все, в глибоку ємність викладаємо жовтки і висипаємо цукор.
Добре збиваємо жовтки з цукром до світлої маси, яка повинна помітно збільшиться в об’ємі.
Вливаємо в суміш молоко кімнатної температури і розтоплене вершкове масло. І знову добре розмішуємо до однорідності. До речі, використовуйте смачне якісне вершкове масло жирністю не менше 82%.
Тепер висипаємо заздалегідь просіяне борошно, додаємо дрібку солі і розпушувач. Ще до смаку я додаю трохи ванільного цукру. Добре вимішуємо тісто до гладкого однорідного стану. Це тісто можна замішувати і звичайним віночком, але міксером, звичайно, швидше і зручніше.
Тісто має получитись досить рідке, але при цьому тримає форму і, найголовніше, без грудочок. Зрештою, викладаємо тісто в форму, в якій будемо випікати пиріг. Рівномірно розподіляємо тісто за допомогою лопатки.
І тепер найцікавіше. У тісто я викладаю часточки яблук вертикально, занурюючи їх трохи в тісті. У довільному порядку, але чим більше яблук у Вас піде в пиріг, тим смачніше!
Зверху поливаємо розтопленим вершковим маслом, яке залишилося, потім потрібно трохи посипати пиріг цукром, щоб утворилася смачна карамельна скоринка.
Ставимо пиріг в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. Готовий рум’яний пиріг подаємо до столу.
Італійський яблучний пиріг — простий десерт до чаю.
Насправді, дуже повітряний, приємний на смак і легкий в приготуванні. Бажаю Вам приємного апетиту і чекаю Ваші відгуки в коментарях.
Якщо ваші млинці досі прилипають до сковорідки, то перевірте чи все ви додаєте своєчасно в тісто. Тонесенькі млинці будуть миттєво перевертатися, якщо не забувати про один інгредієнт наприкінці, передають Патріоти України. Для приготування порції, а це...
Яблучний пиріг за цим рецептом стане для багатьох фаворитом. Готується дуже просто, виходить із першого разу. Інгредієнти доступні, тому така випічка підійде і для буденного столу, передають Патріоти України. Для начинки беремо:5 яблук (середніх)80 г ц...