Італійський яблучний пиріг - ніжний і ароматний десерт до чаю

Готуємо дивно смачний яблучний пиріг, коли звичайна шарлотка набридла, зазначають Патріоти України.

Яблучний пиріг

  • яблука — 2-3 шт.
  • жовтки — 2 шт.
  • цукор — 80 гр. (+ 3 ст. Л. для посипання)
  • масло вершкове — 25 гр. (+ 25 гр. для заливки)
  • молоко — 120 мл.
  • сіль — дрібка
  • ванільний цукор — 1 ч.л.
  • борошно — 180 гр.
  • розпушувач — 1,5 ч. л.

Отже, нам знадобляться яблука. Якщо яблука середнього розміру, як у мене, беріть три штуки.

Яблука очищаємо від насіння і від шкірки.

Нарізаємо на дольки і викладаємо в глибоку тарілку.

Тепер нам знадобиться половина лимона. Видавлюємо сік лимона на яблука, щоб вони не потемніли і стали ще смачніше.

Займемося тістом. Перш за все, в глибоку ємність викладаємо жовтки і висипаємо цукор.

Добре збиваємо жовтки з цукром до світлої маси, яка повинна помітно збільшиться в об’ємі.

Вливаємо в суміш молоко кімнатної температури і розтоплене вершкове масло. І знову добре розмішуємо до однорідності. До речі, використовуйте смачне якісне вершкове масло жирністю не менше 82%.

Тепер висипаємо заздалегідь просіяне борошно, додаємо дрібку солі і розпушувач. Ще до смаку я додаю трохи ванільного цукру. Добре вимішуємо тісто до гладкого однорідного стану. Це тісто можна замішувати і звичайним віночком, але міксером, звичайно, швидше і зручніше.

Тісто має получитись досить рідке, але при цьому тримає форму і, найголовніше, без грудочок. Зрештою, викладаємо тісто в форму, в якій будемо випікати пиріг. Рівномірно розподіляємо тісто за допомогою лопатки.

І тепер найцікавіше. У тісто я викладаю часточки яблук вертикально, занурюючи їх трохи в тісті. У довільному порядку, але чим більше яблук у Вас піде в пиріг, тим смачніше!

Зверху поливаємо розтопленим вершковим маслом, яке залишилося, потім потрібно трохи посипати пиріг цукром, щоб утворилася смачна карамельна скоринка.

Ставимо пиріг в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. Готовий рум’яний пиріг подаємо до столу.

Італійський яблучний пиріг — простий десерт до чаю.

Насправді, дуже повітряний, приємний на смак і легкий в приготуванні. Бажаю Вам приємного апетиту і чекаю Ваші відгуки в коментарях.

Секрет господинь! Як приготувати тушковане м’ясо, яке розпадається на волокна

неділя, 19 січень 2025, 6:13

М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...

Все просто! Як приготувати напій, який зміцнить імунітет родини

субота, 18 січень 2025, 22:10

Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...