Отже, нам знадобляться яблука. Якщо яблука середнього розміру, як у мене, беріть три штуки.
Яблука очищаємо від насіння і від шкірки.
Нарізаємо на дольки і викладаємо в глибоку тарілку.
Тепер нам знадобиться половина лимона. Видавлюємо сік лимона на яблука, щоб вони не потемніли і стали ще смачніше.
Займемося тістом. Перш за все, в глибоку ємність викладаємо жовтки і висипаємо цукор.
Добре збиваємо жовтки з цукром до світлої маси, яка повинна помітно збільшиться в об’ємі.
Вливаємо в суміш молоко кімнатної температури і розтоплене вершкове масло. І знову добре розмішуємо до однорідності. До речі, використовуйте смачне якісне вершкове масло жирністю не менше 82%.
Тепер висипаємо заздалегідь просіяне борошно, додаємо дрібку солі і розпушувач. Ще до смаку я додаю трохи ванільного цукру. Добре вимішуємо тісто до гладкого однорідного стану. Це тісто можна замішувати і звичайним віночком, але міксером, звичайно, швидше і зручніше.
Тісто має получитись досить рідке, але при цьому тримає форму і, найголовніше, без грудочок. Зрештою, викладаємо тісто в форму, в якій будемо випікати пиріг. Рівномірно розподіляємо тісто за допомогою лопатки.
І тепер найцікавіше. У тісто я викладаю часточки яблук вертикально, занурюючи їх трохи в тісті. У довільному порядку, але чим більше яблук у Вас піде в пиріг, тим смачніше!
Зверху поливаємо розтопленим вершковим маслом, яке залишилося, потім потрібно трохи посипати пиріг цукром, щоб утворилася смачна карамельна скоринка.
Ставимо пиріг в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. Готовий рум’яний пиріг подаємо до столу.
Італійський яблучний пиріг — простий десерт до чаю.
Насправді, дуже повітряний, приємний на смак і легкий в приготуванні. Бажаю Вам приємного апетиту і чекаю Ваші відгуки в коментарях.
Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...
Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...