Італійський яблучний пиріг - ніжний і ароматний десерт до чаю

Готуємо дивно смачний яблучний пиріг, коли звичайна шарлотка набридла, зазначають Патріоти України.

Яблучний пиріг

  • яблука — 2-3 шт.
  • жовтки — 2 шт.
  • цукор — 80 гр. (+ 3 ст. Л. для посипання)
  • масло вершкове — 25 гр. (+ 25 гр. для заливки)
  • молоко — 120 мл.
  • сіль — дрібка
  • ванільний цукор — 1 ч.л.
  • борошно — 180 гр.
  • розпушувач — 1,5 ч. л.

Отже, нам знадобляться яблука. Якщо яблука середнього розміру, як у мене, беріть три штуки.

Яблука очищаємо від насіння і від шкірки.

Нарізаємо на дольки і викладаємо в глибоку тарілку.

Тепер нам знадобиться половина лимона. Видавлюємо сік лимона на яблука, щоб вони не потемніли і стали ще смачніше.

Займемося тістом. Перш за все, в глибоку ємність викладаємо жовтки і висипаємо цукор.

Добре збиваємо жовтки з цукром до світлої маси, яка повинна помітно збільшиться в об’ємі.

Вливаємо в суміш молоко кімнатної температури і розтоплене вершкове масло. І знову добре розмішуємо до однорідності. До речі, використовуйте смачне якісне вершкове масло жирністю не менше 82%.

Тепер висипаємо заздалегідь просіяне борошно, додаємо дрібку солі і розпушувач. Ще до смаку я додаю трохи ванільного цукру. Добре вимішуємо тісто до гладкого однорідного стану. Це тісто можна замішувати і звичайним віночком, але міксером, звичайно, швидше і зручніше.

Тісто має получитись досить рідке, але при цьому тримає форму і, найголовніше, без грудочок. Зрештою, викладаємо тісто в форму, в якій будемо випікати пиріг. Рівномірно розподіляємо тісто за допомогою лопатки.

І тепер найцікавіше. У тісто я викладаю часточки яблук вертикально, занурюючи їх трохи в тісті. У довільному порядку, але чим більше яблук у Вас піде в пиріг, тим смачніше!

Зверху поливаємо розтопленим вершковим маслом, яке залишилося, потім потрібно трохи посипати пиріг цукром, щоб утворилася смачна карамельна скоринка.

Ставимо пиріг в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. Готовий рум’яний пиріг подаємо до столу.

Італійський яблучний пиріг — простий десерт до чаю.

Насправді, дуже повітряний, приємний на смак і легкий в приготуванні. Бажаю Вам приємного апетиту і чекаю Ваші відгуки в коментарях.

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...