Із бананів, які починають псуватися: Рецепт смачної випічки до чаю

Якщо ви раптом не додивилися та придбали банани не першої свіжості, або цей фрукт уже залежався вдома – це зовсім не означає, що його потрібно викидати. З таких бананів можна приготувати хліб: ароматний, пухкий та надзвичайно смачний. Це досить небанальна альтернатива кексам та пирогам до чаю. Рецептом бананового хліба поділився популярний шеф-кухар Сергій Поканевич в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 100 г
  • вершкове масло – 65 г
  • банани – 4-5 шт.
  • борошно – 220 г
  • розпушувач – 4 г
  • кориця – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Для початку збити яйця з цукром та маслом.

2. Банани очистити від шкірки та розім`яти у пюре. Додати його у яєчну масу.

3. Борошно змішати з розпушувачем та корицею.

4. Змішати сухі інгредієнти з рідкими до однорідності.

5. Форму змазати маслом. Вилити тісто.

6. Випікати при температурі 180 градусів приблизно 1 годину.

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають цукор при засолюванні сала

субота, 18 січень 2025, 11:12

Сало є для багатьох улюбленою закускою восени та взимку, тому що велика кількість жирів робить їжу більш поживною. Також така їжа має відмінний зігріваючий ефект. Як правило, смачнішого за сало домашнього посолу варіанта не знайти. Тільки сама господин...