Із бананів, які починають псуватися: Рецепт смачної випічки до чаю

Якщо ви раптом не додивилися та придбали банани не першої свіжості, або цей фрукт уже залежався вдома – це зовсім не означає, що його потрібно викидати. З таких бананів можна приготувати хліб: ароматний, пухкий та надзвичайно смачний. Це досить небанальна альтернатива кексам та пирогам до чаю. Рецептом бананового хліба поділився популярний шеф-кухар Сергій Поканевич в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 100 г
  • вершкове масло – 65 г
  • банани – 4-5 шт.
  • борошно – 220 г
  • розпушувач – 4 г
  • кориця – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Для початку збити яйця з цукром та маслом.

2. Банани очистити від шкірки та розім`яти у пюре. Додати його у яєчну масу.

3. Борошно змішати з розпушувачем та корицею.

4. Змішати сухі інгредієнти з рідкими до однорідності.

5. Форму змазати маслом. Вилити тісто.

6. Випікати при температурі 180 градусів приблизно 1 годину.

Не робіть помилок! У каструлі з якого металу категорично не можна варити варення

вівторок, 15 липень 2025, 19:05

Плануєте варити варення? Оберіть правильний посуд - інакше замість корисної солодкої смакоти отримаєте отруйну суміш, передають Патріоти України. . Під час варіння фруктів виділяється кислота, яка вступає в реакцію з алюмінієм. У результаті утворюютьс...

Просто і геніально! Що робити з кавуном, щоб він ніколи не псувся

вівторок, 15 липень 2025, 17:30

Кавун - один із найулюбленіших літніх фруктів, який освіжає у спекотні дні. Але що робити, якщо залишилося багато кавуна, а з’їсти його відразу неможливо? Вихід - заморожування. Чи можна так робити, і які переваги це дає, передають Патріоти України. Чи...