Із бананів, які починають псуватися: Рецепт смачної випічки до чаю

Якщо ви раптом не додивилися та придбали банани не першої свіжості, або цей фрукт уже залежався вдома – це зовсім не означає, що його потрібно викидати. З таких бананів можна приготувати хліб: ароматний, пухкий та надзвичайно смачний. Це досить небанальна альтернатива кексам та пирогам до чаю. Рецептом бананового хліба поділився популярний шеф-кухар Сергій Поканевич в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 100 г
  • вершкове масло – 65 г
  • банани – 4-5 шт.
  • борошно – 220 г
  • розпушувач – 4 г
  • кориця – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Для початку збити яйця з цукром та маслом.

2. Банани очистити від шкірки та розім`яти у пюре. Додати його у яєчну масу.

3. Борошно змішати з розпушувачем та корицею.

4. Змішати сухі інгредієнти з рідкими до однорідності.

5. Форму змазати маслом. Вилити тісто.

6. Випікати при температурі 180 градусів приблизно 1 годину.

Розставлено крапки над "і": У яку воду треба класти яйця для варіння — холодну чи гарячу

понеділок, 22 грудень 2025, 17:56

Здавалося б, варіння яєць - одна з найпростіших кулінарних задач. Проте навіть тут виникають суперечки: одні кладуть яйця в холодну воду, інші - у киплячу. Та насправді, від цього залежить не лише зручність очищення шкаралупи, а й текстура білка та жов...

Не робіть помилок! Чому сирники розпадаються і горять

понеділок, 22 грудень 2025, 16:30

Сирники здаються простою стравою, але на практиці часто виходять далекими від ідеалу. Вони можуть розтікатися на сковорідці, підгоряти зовні й залишатися сирими всередині. Найчастіше проблема не в рецепті, а в дрібних помилках під час приготування. Сам...