Із хрустким багетом - просто неземна насолода: Рецепт курячого паштету з коньяком

Курячий паштет, або пате – відмінна закуска до святкового або буденного столу. Він простий у приготуванні, з ним справляться навіть початківці в кулінарії, зазначають Патріоти України.

Авторка рецепту, блогерка Яна Станішевська, стверджує, що найкраще курячий паштет смакуватиме з хрумкими круасанами або шматочком свіжого багета.

Рецепт курячого паштету

  • Час: 2 – 3 години
  • Порції: 2


Приготування:

  1. Ретельно помийте печінку, видаліть прожилки та плівки.
  2. Розігрійте сковорідку з вершковим маслом. Наріжте цибулю та часник дрібними кубиками та обсмажте на сковорідці.
  3. Далі обсмажте на сковорідці печінку разом з овочами. Накрийте кришкою та тушкуйте інгредієнти 5 хвилин.
  4. Посоліть та поперчіть засмажку, додайте трішки мускатного горіха та перемішайте.
  5. Зніміть печінку з плити. Відправте інгредієнти в чашу блендера та подрібніть.
  6. Влийте до паштету вершки та коньяк. Ще раз подрібніть блендером.
  7. Додайте до паштету вершкове масло та знову перебийте блендером.
  8. Розкладіть паштет по формах та відправте в холодильник на 1 годину. Курячий паштет готовий. Смачного!

Варто знати! Скільки часу можна зберігати суп у холодильнику

четвер, 7 серпень 2025, 17:56

Суп часто варять у великій кількості, щоб вистачило на довше і не доводилося готувати щодня. Але мало хто замислюється, скільки часу ця страва може залишатися безпечною для вживання. Неправильне зберігання або надто довгий термін у холодильнику можуть ...

Битва напоїв: "Дешевий сурогат" проти натурального прототипу. Лікар порівняв корисні властивості цикорію та кави

четвер, 7 серпень 2025, 11:58

"Цикорій належить до роду трав'янистих рослин родини складноцвітих (айстрових), має міцне волохате стебло, світло-фіолетові квіти та листя, яке часто використовують в салатах. Корінь цикорію є основним інгредієнтом для напою. Його подрібнюють, обсмажую...