Із хрустким багетом - просто неземна насолода: Рецепт курячого паштету з коньяком

Курячий паштет, або пате – відмінна закуска до святкового або буденного столу. Він простий у приготуванні, з ним справляться навіть початківці в кулінарії, зазначають Патріоти України.

Авторка рецепту, блогерка Яна Станішевська, стверджує, що найкраще курячий паштет смакуватиме з хрумкими круасанами або шматочком свіжого багета.

Рецепт курячого паштету

  • Час: 2 – 3 години
  • Порції: 2


Приготування:

  1. Ретельно помийте печінку, видаліть прожилки та плівки.
  2. Розігрійте сковорідку з вершковим маслом. Наріжте цибулю та часник дрібними кубиками та обсмажте на сковорідці.
  3. Далі обсмажте на сковорідці печінку разом з овочами. Накрийте кришкою та тушкуйте інгредієнти 5 хвилин.
  4. Посоліть та поперчіть засмажку, додайте трішки мускатного горіха та перемішайте.
  5. Зніміть печінку з плити. Відправте інгредієнти в чашу блендера та подрібніть.
  6. Влийте до паштету вершки та коньяк. Ще раз подрібніть блендером.
  7. Додайте до паштету вершкове масло та знову перебийте блендером.
  8. Розкладіть паштет по формах та відправте в холодильник на 1 годину. Курячий паштет готовий. Смачного!

Не робіть помилок! Чому риба виходить сухою - головні помилки господарок

неділя, 8 червень 2025, 23:10

Якщо зібралися посмажити рибу, згадайте про те, які кулінарні помилки роблять її сухою та несмачною, передають Патріоти України. Багато хто з господарок стверджують, що багато в цій справі залежить виключно від виду риби та її якості, але це те саме, щ...

Це може здивувати! Яку їжу не можна поєднувати з кавою і чому

неділя, 8 червень 2025, 21:28

Деякі продукти не варто поєднувати з кавою через те, як це впливає на засвоєння поживних речовин або на роботу шлунково-кишкового тракту. Ось основні приклади, передають Патріоти України. Краще пити каву через 30–60 хв після їжі, а не на порожній шлуно...