Із хрустким багетом - просто неземна насолода: Рецепт курячого паштету з коньяком

Курячий паштет, або пате – відмінна закуска до святкового або буденного столу. Він простий у приготуванні, з ним справляться навіть початківці в кулінарії, зазначають Патріоти України.

Авторка рецепту, блогерка Яна Станішевська, стверджує, що найкраще курячий паштет смакуватиме з хрумкими круасанами або шматочком свіжого багета.

Рецепт курячого паштету

  • Час: 2 – 3 години
  • Порції: 2


Приготування:

  1. Ретельно помийте печінку, видаліть прожилки та плівки.
  2. Розігрійте сковорідку з вершковим маслом. Наріжте цибулю та часник дрібними кубиками та обсмажте на сковорідці.
  3. Далі обсмажте на сковорідці печінку разом з овочами. Накрийте кришкою та тушкуйте інгредієнти 5 хвилин.
  4. Посоліть та поперчіть засмажку, додайте трішки мускатного горіха та перемішайте.
  5. Зніміть печінку з плити. Відправте інгредієнти в чашу блендера та подрібніть.
  6. Влийте до паштету вершки та коньяк. Ще раз подрібніть блендером.
  7. Додайте до паштету вершкове масло та знову перебийте блендером.
  8. Розкладіть паштет по формах та відправте в холодильник на 1 годину. Курячий паштет готовий. Смачного!

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...