Із хрустким багетом - просто неземна насолода: Рецепт курячого паштету з коньяком

Курячий паштет, або пате – відмінна закуска до святкового або буденного столу. Він простий у приготуванні, з ним справляться навіть початківці в кулінарії, зазначають Патріоти України.

Авторка рецепту, блогерка Яна Станішевська, стверджує, що найкраще курячий паштет смакуватиме з хрумкими круасанами або шматочком свіжого багета.

Рецепт курячого паштету

  • Час: 2 – 3 години
  • Порції: 2


Приготування:

  1. Ретельно помийте печінку, видаліть прожилки та плівки.
  2. Розігрійте сковорідку з вершковим маслом. Наріжте цибулю та часник дрібними кубиками та обсмажте на сковорідці.
  3. Далі обсмажте на сковорідці печінку разом з овочами. Накрийте кришкою та тушкуйте інгредієнти 5 хвилин.
  4. Посоліть та поперчіть засмажку, додайте трішки мускатного горіха та перемішайте.
  5. Зніміть печінку з плити. Відправте інгредієнти в чашу блендера та подрібніть.
  6. Влийте до паштету вершки та коньяк. Ще раз подрібніть блендером.
  7. Додайте до паштету вершкове масло та знову перебийте блендером.
  8. Розкладіть паштет по формах та відправте в холодильник на 1 годину. Курячий паштет готовий. Смачного!

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...