Із пряними травами в духовці: Рецепт дуже смачної запеченої картоплі

Зазвичай господині вважають за краще смажити картоплю, додаючи до неї тільки трохи цибулі та солі. Кулінари розповіли, що картоплю шматочками також нескладно приготувати в духовці. Вона вийде розсипчастою та дуже смачною, передають Патріоти України.

Для приготування печеної картоплі з травами візьміть кілограм невеликої картоплі однакового розміру або навіть молоду заморожену, по щіпці розмарину, чебрецю та інших пряних трав, сіль за смаком, олію та 2 великі цибулини.
Спочатку потрібно розігріти духову шафу до 180 °. Далі добре вимийте картоплю, але не чистіть її, а відразу наріжте на 6-8 часточок кожну. Картоплю потрібно перекласти в миску, додати олію і перемішати. Далі пряні трави, краще брати прованські, змішайте із сіллю та посипте картоплю, після чого ще раз перемішайте. Цибулини очистіть і наріжте півкільцями.
Промаслену картоплю з травами потрібно викласти на лист, застелений пергаментом. Як зазначили кулінари, картоплю потрібно розкласти таким чином, щоб між кожною часточкою була невелика відстань. Якщо картоплю викласти занадто щільно, вона нормально не просмажиться, і на ній не з'явиться золотиста скоринка. Зверху картоплю посипте нарізаною цибулею і відправте у духовку на 40 хвилин. За бажанням за 5 хвилин до кінця приготування можна посипати картоплю тертим сиром.

Що робити, щоб огірки не гірчили- лайфхаки, які зроблять ваші овочі смачнішими

четвер, 1 червень 2023, 17:14

Огірок - один із улюблених овочів. З нього можна приготувати різні салати або ж законсервувати і смакувати взимку, передають Патріоти України. Але досить часто смак огірків псує кукурбітацин – це органічна речовина, що має легкі токсичні властивості. Я...

Господиням на замітку! Ціла, пюре та з цукром: Як правильно заморозити полуницю на зиму, щоб вона залишалася корисною

середа, 31 травень 2023, 14:30

Найсмачніша, корисна літня ягода -полуниця. Фахівці стверджують, що в ній дуже багато вітамінів та антиоксидантів, які впливають на нервову систему та служать для профілактики хвороб. Полуницю можна їсти у свіжому вигляді, а також робити десерти, напої...