"Із усього, що є вдома": Рецепт смачного та поживного німецького супу для холодних днів

З настанням холодів ми все більше тяжіємо до гарячої їжі, тому дуже доречними в цей час виявляються супи. Айнтопф — не просто суп, це німецька страва, що поєднує в собі і перше, і друге, тобто, це два в одному. Буквальний переклад з німецької цієї назви — "один горщик". Це означає, що в нашому разі в одну каструлю збираються всі продукти, які є під рукою, і вариться обід на всю сім'ю, зазначають Патріоти України.

Густий, з безліччю інгредієнтів, айнтопф може бути приготований і на бульйоні, і на воді. Стане у пригоді все, що знайдеться на вашій кухні: м'ясо, птиця, копченості, сосиски, будь-які овочі, бобові, гриби, крупи, макаронні вироби. Складно придумати продукт, який не можна було б використовувати для приготування цієї універсальної страви.

Айнтопф надає широкі можливості для вашої фантазії, і щоразу ви отримуєте абсолютно новий смак, тому що тут немає обов'язкового набору продуктів, а тим більше їхнього кількісного співвідношення. Головна умова — страва повинна вийти густою.

Інгредієнти:

  • 400 г яловичини
  • 2 мисливські ковбаски
  • 100 г печериць
  • 100 г брюссельської капусти
  • 100 г цвітної капусти
  • 1 склянка червоної сочевиці
  • 3 картоплини
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 2 зубки часнику
  • 1,5 л води
  • 2 столові ложки олії
  • 2 лаврові листки
  • зелень петрушки
  • кмин
  • суміш мелених перців
  • сіль

Приготування

М'ясо нарізати невеликими шматочками і обсмажити в олії на сильному вогні до утворення рум'яної скоринки.

У сотейник з м'ясом додати нарізані кубиками цибулю і моркву і продовжувати смажити ще 5-7 хвилин, після чого ввести нарізані пластинками печериці, приправити кмином і тушкувати, помішуючи, 5 хвилин.

Приготовану підсмажку залити гарячою водою, довести до кипіння і варити на повільному вогні 40-45 хвилин.

Коли яловичина буде практично готова, всипати промиту сочевицю і варити ще 15 хвилин, після чого додати нарізану середніми кубиками картоплю, кружечки мисливських ковбасок і варити до готовності картоплі.

В останню чергу ввести брюссельську і цвітну капусти, додати лавровий лист, посолити, поперчити і варити 5-7 хвилин.

Готовий айнтопф заправити подрібненим часником і подрібненою зеленню петрушки, перемішати і дати настоятися 15-20 хвилин.

На замітку

Набір інгредієнтів для айнтопфу і їхнє кількісне співвідношення змінюйте відповідно до свого смаку.

Господиням на замітку! Що покласти в молоко, щоб швидше його скип’ятити

четвер, 12 червень 2025, 11:12

Молоко – дуже корисний напій. Однак при довгому термічному впливі продукт втрачає свої властивості. Тому сотейник, заповнений молочною рідиною, не варто тримати на плиті більше двох хвилин, передають Патріоти України. Проте молоко доходить до кипіння д...

Є секрет! Що кинути в каструлю, щоб картопля повністю проварилася, але не розварилася

четвер, 12 червень 2025, 10:15

Варену картоплю навряд чи можна назвати надто складним у приготуванні гарніром. І все ж таки труднощі, пов’язані зі створенням цієї страви, існують. Наприклад, домогтися від овочів потрібного ступеня готовності на так вже й просто, передають Патріоти У...