Кабачкова ікра за 3 години: Простий рецепт, який під силу всім

Кабачкова ікра, яку, наприклад смачна не лише свіжою, а й у консервованому вигляді, передають Патріоти України.

Інгредієнти (на три літрові банки):
  • 3 кг кабачків без насіння і шкірки;
  • 200 мл томатної пасти;
  • 200 мл рослинної олії;
  • 100 мл оцту;
  • 100 г цукру;
  • 1 ст. л. солі;
  • 1 головка часнику.
Приготування:
  • М'якоть кабачків натріть на крупній тертці.
  • Всі інгредієнти, крім часнику, помістити у каструлю і додати кабачки. Тушкувати овочі на повільному вогні протягом 2 годин. Помішувати, щоб вони не пригоріли.
  • Додайте вичавлений часник до кабачкової ікри і тушкуйте ще 15 хвилин.
  • Гарячу ікру розкласти по стерилізованим банкам і закрити кришками. Перевернути банки догори дном і накрити теплим рушником. Залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.

Знижує цукор, чистить судини й бореться з тромбами: Цей овоч визнали справжнім скарбом для здоров’я

вівторок, 16 грудень 2025, 8:45

Хоча часник десятиліттями асоціювався переважно з домашньою кухнею, сьогодні він дедалі частіше стає об’єктом серйозних наукових досліджень. Вчені вивчають його вплив на серцево-судинну систему, обмін речовин і навіть ризик утворення тромбів, передають...

Це така смакота! Чому обов'язково потрібно їсти квашену капусту і як її готувати, щоб вона була хрусткою

вівторок, 16 грудень 2025, 6:30

Квашена капуста - один із найсмачніших і найкорисніших продуктів. Готувати її можна дуже просто в домашніх умовах, достатньо всього лише - вибрати не мляву, соковиту капусту, і знати, як її правильно готувати, щоб закуска була без неприємного запаху, п...