Кабачкова ікра за 3 години: Простий рецепт, який під силу всім

Кабачкова ікра, яку, наприклад смачна не лише свіжою, а й у консервованому вигляді, передають Патріоти України.

Інгредієнти (на три літрові банки):
  • 3 кг кабачків без насіння і шкірки;
  • 200 мл томатної пасти;
  • 200 мл рослинної олії;
  • 100 мл оцту;
  • 100 г цукру;
  • 1 ст. л. солі;
  • 1 головка часнику.
Приготування:
  • М'якоть кабачків натріть на крупній тертці.
  • Всі інгредієнти, крім часнику, помістити у каструлю і додати кабачки. Тушкувати овочі на повільному вогні протягом 2 годин. Помішувати, щоб вони не пригоріли.
  • Додайте вичавлений часник до кабачкової ікри і тушкуйте ще 15 хвилин.
  • Гарячу ікру розкласти по стерилізованим банкам і закрити кришками. Перевернути банки догори дном і накрити теплим рушником. Залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...