Канадська версія, дуже смачна: Ектор Хіменес-Браво поділився оригінальним рецептом українського борщу

Суддя шоу «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво поділився в своєму Instagram незвичайним рецептом українського борщу, передають Патріоти України.

«7 років тому я і Стів, мій сусід, приїжджали разом в Україну та їли український борщ. Тоді він йому дуже сподобався, і сьогодні ми в Канаді, і я вирішив приготувати його! Але тільки свій рецепт, там є мої секретні фішки», — сказав Ектор Хіменес-Браво.

Інгредієнти:
  • Картопля — 150 г
  • Буряк — 180 г
  • Лук білий — 30 г
  • Цибуля зелена — 30 г
  • Болгарський перець — 30 г
  • Морква — 50 г
  • Помідори — 150 г
  • Капуста — 200 г
  • Червона квасоля (готова) — 200 г
  • Томатна паста — 2 ст.л.
  • Ребра яловичі з м'ясом (готові, з бульйону). Бульйон яловичий — 3 л.
  • Яблучний оцет — 1 ст.л.
  • Чорний перець.
  • Часник — 2 зубчики.
  • Мікс спецій: коріандр, кріп, кмин, лавровий лист, паприка, сіль.
  • Свинячий жир для смаження, шкварки.
  • Сметана — для подачі.
  • Петрушка.
Приготування:
  1. Готується яловичий бульйон — в каструлю лягає м'ясо, заливається водою, додається перець, лавровий лист і вариться після кипіння ще хвилин 40−50 на невеликому вогні.
  2. В цей час готувати мікс спецій, змішати їх з часником в ступці, додати сіль, як на відео.
  3. Приготувати заправку: цибуля обсмажується з болгарським перцем на свинячому жирі до м'якості, потім додаються морква, томати та весь мікс спецій плюс чорний перець.
  4. Підливається трохи бульйону, щоб заправка тушкувалась як соус. Додається буряк і знову підливається бульйон.
  5. Далі додаються рубана капуста, томатна паста та картопля, яка порізана кубиками. Знову підливається бульйон.
  6. Готові ребра, заправка, квасоля та бульйон змішуються в каструлі на вогні.
  7. Подається зі сметаною, шкварками та петрушкою.


Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...