Картопля з часником "Горішки" - максимально проста і смачна страва

Якщо вам потрібно приготувати максимально просту страву, інгредієнти для якого точно є на вашій кухні, то рецепт картоплі з часником «Горішки» точно для вас, передають Патріоти України.

Страва виходить незвичайною і привабливою, її легко можна подати в колі рідних і друзів. Завдяки поєднанню часнику і розмарину, картопляні горішки набувають приємний пікантний смак, а легка хрустка скоринка робить страву схожою на справжні горішки.

Інгредієнти

  • Картопля – 500 г
  • Розмарин – 20 г
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Оливкова олія – 30 мл

Як приготувати картоплю з часником «Горішки»

Ретельно помийте картоплю з шкіркою. Зробіть уздовж кожного овоча подряпини виделкою.

Розігрійте оливкову олію на сковороді. Роздавіть неочищені зубчики часнику і додайте на розігріту сковороду разом з розмарином.

Розподіліть картоплю по сковороді, посоліть, накрийте кришкою і готуйте, періодично струшуючи, на середньому вогні до тих пір, поки вона не стане рум’яною з усіх боків.

Перевіряйте готовність картоплі за допомогою зубочистки. Для приготування картоплі з часником добре підійде молода картопля з тонкою шкіркою. Саме завдяки подряпинам овочі ще більше просочуються ароматом і смаком часнику і розмарину. І ще один рецепт як бонус.

Картопля, запечена з часником

Картопля – продукт, з яким можна робити що завгодно: відварювати, перетворювати в пюре, готувати з нього салати, запікати, смажити. Та й кому не подобається цей овоч? Єдина проблема: щоб приготувати дійсно ефектну страву з картоплі, доведеться витратити досить багато часу. Сьогодні ми підготували для вас найпростіший спосіб приготувати картоплю до святкового столу. Витративши мінімум сил і ще менше інгредієнтів, ви отримаєте дуже ароматну і смачну страву. Не вірите? Переконайтеся в цьому самі!

Інгредієнти

  • Картопля – 600 г
  • Оливкова олія – 0,25 скл.
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Часник – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пуч.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Чебрець – 5-6 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Як приготувати картоплю з часником

Розігрійте духовку до 175 градусів. Картоплю промийте, так як ви будете запікати її з шкіркою.

У глибокій мисці або каструлі змішайте картоплю з оливковою олією і розтопленим вершковим маслом, додайте подрібнену петрушку.

Наріжте картоплю у вигляді гармошки, після чого викладіть на застелене пергаментом деко.

Часник, лимон і чебрець вкладіть в розрізи на картоплі. Посипте страву сіллю і чорним перцем.

Відправте деко в духовку на 1 годину.

Подавайте таку ароматну картоплю до будь-яких м’ясних страв як гарнір. Це дуже смачно! Якщо вам сподобався рецепт, не забудьте розповісти про нього своїм друзям.

Рятують від апатії! Названо продукти, які покращать настрій та зміцнять імунітет

субота, 23 листопад 2024, 12:30

Правильна їжа може стати потужною зброєю проти апатії. Продукти, багаті на вітаміни, антиоксиданти та корисні жири, допомагають підтримати енергію, покращити настрій та зміцнити імунітет, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Що таке апатія. ...

Буде ідеальним! Плов до святкового столу за найкращим рецептом

субота, 23 листопад 2024, 12:08

Ідеально підібране поєднання продуктів, що створює дійсно святкову страву, яка стане як головною стравою столу,так і головною прикрасою, передають Патріоти України. Червона морква надає цьому плову мальовничого вигляду. Барбарис і родзинки борються за...