Картопля з часником "Горішки" - максимально проста і смачна страва

Якщо вам потрібно приготувати максимально просту страву, інгредієнти для якого точно є на вашій кухні, то рецепт картоплі з часником «Горішки» точно для вас, передають Патріоти України.

Страва виходить незвичайною і привабливою, її легко можна подати в колі рідних і друзів. Завдяки поєднанню часнику і розмарину, картопляні горішки набувають приємний пікантний смак, а легка хрустка скоринка робить страву схожою на справжні горішки.

Інгредієнти

  • Картопля – 500 г
  • Розмарин – 20 г
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Оливкова олія – 30 мл

Як приготувати картоплю з часником «Горішки»

Ретельно помийте картоплю з шкіркою. Зробіть уздовж кожного овоча подряпини виделкою.

Розігрійте оливкову олію на сковороді. Роздавіть неочищені зубчики часнику і додайте на розігріту сковороду разом з розмарином.

Розподіліть картоплю по сковороді, посоліть, накрийте кришкою і готуйте, періодично струшуючи, на середньому вогні до тих пір, поки вона не стане рум’яною з усіх боків.

Перевіряйте готовність картоплі за допомогою зубочистки. Для приготування картоплі з часником добре підійде молода картопля з тонкою шкіркою. Саме завдяки подряпинам овочі ще більше просочуються ароматом і смаком часнику і розмарину. І ще один рецепт як бонус.

Картопля, запечена з часником

Картопля – продукт, з яким можна робити що завгодно: відварювати, перетворювати в пюре, готувати з нього салати, запікати, смажити. Та й кому не подобається цей овоч? Єдина проблема: щоб приготувати дійсно ефектну страву з картоплі, доведеться витратити досить багато часу. Сьогодні ми підготували для вас найпростіший спосіб приготувати картоплю до святкового столу. Витративши мінімум сил і ще менше інгредієнтів, ви отримаєте дуже ароматну і смачну страву. Не вірите? Переконайтеся в цьому самі!

Інгредієнти

  • Картопля – 600 г
  • Оливкова олія – 0,25 скл.
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Часник – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пуч.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Чебрець – 5-6 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Як приготувати картоплю з часником

Розігрійте духовку до 175 градусів. Картоплю промийте, так як ви будете запікати її з шкіркою.

У глибокій мисці або каструлі змішайте картоплю з оливковою олією і розтопленим вершковим маслом, додайте подрібнену петрушку.

Наріжте картоплю у вигляді гармошки, після чого викладіть на застелене пергаментом деко.

Часник, лимон і чебрець вкладіть в розрізи на картоплі. Посипте страву сіллю і чорним перцем.

Відправте деко в духовку на 1 годину.

Подавайте таку ароматну картоплю до будь-яких м’ясних страв як гарнір. Це дуже смачно! Якщо вам сподобався рецепт, не забудьте розповісти про нього своїм друзям.

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...