Картопля з курячими крильцями на вечерю - готуємо в духовці

На вечерю приготуємо в духовці картоплю з курячими крильцями. Просто і смачно! Ця страва підходить як для щоденного меню, так і на свята, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

Для курки:

  • кілограм курячих крилець
  • половина чайної ложки паприки
  • половина чайної ложки хмелі-сунелі або ж приправи для курки
  • шість-сім грам солі
  • столова ложка сметани

Для картоплі:

  • штук шість великих або ж десять середніх бульб картоплі
  • сорок п’ять мілілітрів соняшникової олії
  • половина чайної ложки солодкої паприки
  • третина чайної ложки куркуми
  • половина чайної ложки солі
  • чорний перець – на смак

Як приготувати картопля з курячими крильцями

Курячі крильця розрізати на три частини і гарненько помити. Викласти їх в миску, посолити. Додати паприку, чорний перець, хмелі-сунелі або приправи для курки.

Докласти також сметану і добре перемішати, так, щоб крильця повністю вкрилися сметаною і спеціями.

Картоплю почистити, помити і розрізати на середні шматки. Помістити в іншу миску, посолити і додати паприку, куркуму і чорний перець.

Додати соняшникову олію і все перемішати.

Крильця і картопельку накрити харчовою плівкою і відкласти на півгодини, щоб вони просочилися спеціями.

Деко збризнути олією. В деко укласти картоплю разом з соком, що виділився в один шар.

Крильця розмістити поверх картоплі. Духовку потрібно заздалегідь розігріти.

Закласти в неї деко і запікати страву при ста дев’яноста градусах.

Приблизно через півгодини, як тільки крильця зарумянятся, їх потрібно перевернути. Після цього страву протримати в духовці ще десь півгодини до готовності картоплі.

Готову страву вийняти з духовки, викласти в велику тарілку і подати в гарячому вигляді разом з яким-небудь овочевим салатом.

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...