Картопля з курячими крильцями на вечерю - готуємо в духовці

На вечерю приготуємо в духовці картоплю з курячими крильцями. Просто і смачно! Ця страва підходить як для щоденного меню, так і на свята, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

Для курки:

  • кілограм курячих крилець
  • половина чайної ложки паприки
  • половина чайної ложки хмелі-сунелі або ж приправи для курки
  • шість-сім грам солі
  • столова ложка сметани

Для картоплі:

  • штук шість великих або ж десять середніх бульб картоплі
  • сорок п’ять мілілітрів соняшникової олії
  • половина чайної ложки солодкої паприки
  • третина чайної ложки куркуми
  • половина чайної ложки солі
  • чорний перець – на смак

Як приготувати картопля з курячими крильцями

Курячі крильця розрізати на три частини і гарненько помити. Викласти їх в миску, посолити. Додати паприку, чорний перець, хмелі-сунелі або приправи для курки.

Докласти також сметану і добре перемішати, так, щоб крильця повністю вкрилися сметаною і спеціями.

Картоплю почистити, помити і розрізати на середні шматки. Помістити в іншу миску, посолити і додати паприку, куркуму і чорний перець.

Додати соняшникову олію і все перемішати.

Крильця і картопельку накрити харчовою плівкою і відкласти на півгодини, щоб вони просочилися спеціями.

Деко збризнути олією. В деко укласти картоплю разом з соком, що виділився в один шар.

Крильця розмістити поверх картоплі. Духовку потрібно заздалегідь розігріти.

Закласти в неї деко і запікати страву при ста дев’яноста градусах.

Приблизно через півгодини, як тільки крильця зарумянятся, їх потрібно перевернути. Після цього страву протримати в духовці ще десь півгодини до готовності картоплі.

Готову страву вийняти з духовки, викласти в велику тарілку і подати в гарячому вигляді разом з яким-небудь овочевим салатом.

Один простий трюк зробить картопляне пюре "ресторанною" стравою

неділя, 29 червень 2025, 17:07

Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...

Хрустка картопля без фольги: Кухарка розкрила простий інгредієнт, який переверне ваші уявлення

неділя, 29 червень 2025, 11:30

Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...