Любителі м'яса можуть збагатити цей рецепт обсмаженими шматочками бекону або ковбаси, повідомляє видання Gazeta wroclawska. Час підготовки: 1,5 години, включаючи 30 хвилин випікання, передають Патріоти України.
Інгредієнти:Соус для картопляної запіканки:
- 8−10 картоплин,
- щіпка солі,
- 2 ст.л. рубаної петрушки або
- 2 ст.л. подрібненого кропу.
- 1 ст.л. вершкового масла,
- 1 цибулина,
- ½ ч. л. порошку солодкої паприки,
- 1 склянка молока,
- 2 яйця,
- 100 г жовтого сиру,
- ½ ч. л. мускатного горіха,
- ½ ч. л. свіжомеленого перцю.
Приготування:
Картоплю почистити, покласти в каструлю і відварити до м'якості з додаванням чайної ложки солі. Потім злити воду і відставити картоплю остигати.
Поки картопля вариться, на сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити нарізану кубиками цибулю. Цибуля повинна бути золотистого кольору. У квадратну жароміцну форму викласти нарізану картоплю. Чергувати їх шаром цибулі та тертого жовтого сиру. Останнім шаром зверху запіканки повинен бути сир.
У мисці змішати молоко з яйцями, солодкою паприкою, мускатним горіхом і свіжомеленим перцем. Рівномірно розподілити молочно-яєчну рідину в жароміцній формі. Поставити картопляну запіканку в розігріту духовку і випікати при температурі 180° С протягом 30 хвилин. Після випікання запіканку можна посипати подрібненою зеленню петрушки або кропу.
Паска на Великдень - не лише звичайний смаколик до свята. Вона з давніх-давен уособлює сімейні традиції, духовність, а також домашній затишок. Для того, щоб цей символ вдався на славу: вийшов пухким, ароматним і смачним, вкрай важливо підбирати правиль...
Домашні котлети – найкраща страва для обіду, яку вміє готувати кожна господиня. Для того, щоб вони були соковитими та смачними, кулінари радять додавати у фарш цибулю, хліб, спеції, навіть терті овочі. Але все ж таки є один інгредієнт, який може зіпсув...