Картопляна запіканка для дешевої та швидкої вечері - рідні швидко зметуть її зі столу

Любителі м'яса можуть збагатити цей рецепт обсмаженими шматочками бекону або ковбаси, повідомляє видання Gazeta wroclawska. Час підготовки: 1,5 години, включаючи 30 хвилин випікання, передають Патріоти України.

Інгредієнти:
  • 8−10 картоплин,
  • щіпка солі,
  • 2 ст.л. рубаної петрушки або
  • 2 ст.л. подрібненого кропу.
Соус для картопляної запіканки:
  • 1 ст.л. вершкового масла,
  • 1 цибулина,
  • ½ ч. л. порошку солодкої паприки,
  • 1 склянка молока,
  • 2 яйця,
  • 100 г жовтого сиру,
  • ½ ч. л. мускатного горіха,
  • ½ ч. л. свіжомеленого перцю.

Приготування:

Картоплю почистити, покласти в каструлю і відварити до м'якості з додаванням чайної ложки солі. Потім злити воду і відставити картоплю остигати.

Поки картопля вариться, на сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити нарізану кубиками цибулю. Цибуля повинна бути золотистого кольору. У квадратну жароміцну форму викласти нарізану картоплю. Чергувати їх шаром цибулі та тертого жовтого сиру. Останнім шаром зверху запіканки повинен бути сир.

У мисці змішати молоко з яйцями, солодкою паприкою, мускатним горіхом і свіжомеленим перцем. Рівномірно розподілити молочно-яєчну рідину в жароміцній формі. Поставити картопляну запіканку в розігріту духовку і випікати при температурі 180° С протягом 30 хвилин. Після випікання запіканку можна посипати подрібненою зеленню петрушки або кропу.

Як обманюють покупців: ТОП-5 домашніх лайхфахів, що викриють ненатуральне молоко

четвер, 4 грудень 2025, 10:42

На тлі змін на світових ринках в Україні знижуються ціни на молоко та молочні продукти. Але разом із цим у покупців зростає тривога: чи справді продукт, що продається під виглядом натурального, є таким насправді? Перевірити молоко можна навіть удома — ...

Ви могли це знати! Чому не можна викладати щойно зварені яйця у холодну воду

четвер, 4 грудень 2025, 7:45

Після варіння яєць багато хто звик одразу ставити каструлю під холодну воду, вважаючи це найшвидшим способом охолодження. Метод здається простим, але саме він часто псує смак і структуру продукту. Щоб варені яйця залишалися ніжними, еластичними та рівн...