Картопляний "Кугель" - смачна страва єврейської кухні, від якої будуть у захваті всі

"Кугель" - традиційна страва єврейської кухні. Зовні нагадує пудинг або запіканку. Страва досить бюджетна, а готувати її можна порційно або у великій формі, зазначають Патріоти України.

«Кугель» відмінно підійде для щоденного меню, але і на святковому столі виглядає досить доречно. Готується страва просто і з найдоступніших продуктів.

Необхідні продукти

  • картопля – 950
  • цибуля – 1 шт
  • часник – 2 зубчики
  • сіль – 1,5 ч.л
  • курячі яйця – 3 шт
  • перець за смаком
  • картопляний крохмаль – 3 ст.л
  • соняшникова олія – 5 ст.л

Процес приготування картопляної страви

Картоплю очищаємо і натираємо на грубій терці. Цибулю чистимо і також натираємо на тертці. Точно також чинимо з очищеним часником.

Картоплю кладемо на сито, промиваємо і добре віджимаємо. До цибулі з часником додаємо яйця, сіль і чорний перець, все перебиваємо блендером до однорідної маси.

Картоплю кладемо в миску, додаємо до неї отриману суміш і добре перемішуємо. У масу всипаємо крохмаль і знову перемішуємо. Олію (3-4 ст.л.) нагріваємо і вливаємо в масу, перемішуємо.

Форму змащуємо олією і кладемо в неї приготовлену суміш, розрівнюємо. Зверху трохи скроплюємо олією. Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 1 години.

Готовий «Кугель» подаємо в гарячому вигляді зі сметаною, кетчупом або гірчицею. Виходить дуже смачна, ситна картопля.

Що буде, якщо пити молоко щодня - користь і небезпека популярного напою

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 5:45

Молоко з дитинства вважають символом здоров’я. Воно містить кальцій, білок і вітаміни, які підтримують організм. Однак сучасні дослідження показують, що щоденне вживання цього продукту має як переваги, так і недоліки, передають Патріоти України. Молоко...

Не робіть помилок! ТОП-9 спецій, які повністю зіпсують смачні котлети

четвер, 9 жовтень 2025, 19:05

Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти Украї...