Картопляний "Кугель" - смачна страва єврейської кухні, від якої будуть у захваті всі

"Кугель" - традиційна страва єврейської кухні. Зовні нагадує пудинг або запіканку. Страва досить бюджетна, а готувати її можна порційно або у великій формі, зазначають Патріоти України.

«Кугель» відмінно підійде для щоденного меню, але і на святковому столі виглядає досить доречно. Готується страва просто і з найдоступніших продуктів.

Необхідні продукти

  • картопля – 950
  • цибуля – 1 шт
  • часник – 2 зубчики
  • сіль – 1,5 ч.л
  • курячі яйця – 3 шт
  • перець за смаком
  • картопляний крохмаль – 3 ст.л
  • соняшникова олія – 5 ст.л

Процес приготування картопляної страви

Картоплю очищаємо і натираємо на грубій терці. Цибулю чистимо і також натираємо на тертці. Точно також чинимо з очищеним часником.

Картоплю кладемо на сито, промиваємо і добре віджимаємо. До цибулі з часником додаємо яйця, сіль і чорний перець, все перебиваємо блендером до однорідної маси.

Картоплю кладемо в миску, додаємо до неї отриману суміш і добре перемішуємо. У масу всипаємо крохмаль і знову перемішуємо. Олію (3-4 ст.л.) нагріваємо і вливаємо в масу, перемішуємо.

Форму змащуємо олією і кладемо в неї приготовлену суміш, розрівнюємо. Зверху трохи скроплюємо олією. Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 1 години.

Готовий «Кугель» подаємо в гарячому вигляді зі сметаною, кетчупом або гірчицею. Виходить дуже смачна, ситна картопля.

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...