"Кугель" - традиційна страва єврейської кухні. Зовні нагадує пудинг або запіканку. Страва досить бюджетна, а готувати її можна порційно або у великій формі, зазначають Патріоти України.
«Кугель» відмінно підійде для щоденного меню, але і на святковому столі виглядає досить доречно. Готується страва просто і з найдоступніших продуктів.
Необхідні продукти
Картоплю очищаємо і натираємо на грубій терці. Цибулю чистимо і також натираємо на тертці. Точно також чинимо з очищеним часником.
Картоплю кладемо на сито, промиваємо і добре віджимаємо. До цибулі з часником додаємо яйця, сіль і чорний перець, все перебиваємо блендером до однорідної маси.
Картоплю кладемо в миску, додаємо до неї отриману суміш і добре перемішуємо. У масу всипаємо крохмаль і знову перемішуємо. Олію (3-4 ст.л.) нагріваємо і вливаємо в масу, перемішуємо.
Форму змащуємо олією і кладемо в неї приготовлену суміш, розрівнюємо. Зверху трохи скроплюємо олією. Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 1 години.
Готовий «Кугель» подаємо в гарячому вигляді зі сметаною, кетчупом або гірчицею. Виходить дуже смачна, ситна картопля.
Грецькі горіхи давно відомі своєю користю для серцево-судинної системи. Однак нові дослідження підтвердили, що вони також здатні підтримувати здоров'я кишечника - і ці два аспекти можуть бути тісно пов'язані між собою, передають Патріоти України. Дослі...
Хоча зберігання яєць на кухонній столешниці є звичною практикою для багатьох, нові рекомендації експертів свідчать, що правильне зберігання може значно продовжити їхній термін придатності і запобігти розвитку шкідливих бактерій, передають Патріоти Укра...