"Кугель" - традиційна страва єврейської кухні. Зовні нагадує пудинг або запіканку. Страва досить бюджетна, а готувати її можна порційно або у великій формі, зазначають Патріоти України.
«Кугель» відмінно підійде для щоденного меню, але і на святковому столі виглядає досить доречно. Готується страва просто і з найдоступніших продуктів.
Необхідні продукти
Картоплю очищаємо і натираємо на грубій терці. Цибулю чистимо і також натираємо на тертці. Точно також чинимо з очищеним часником.
Картоплю кладемо на сито, промиваємо і добре віджимаємо. До цибулі з часником додаємо яйця, сіль і чорний перець, все перебиваємо блендером до однорідної маси.
Картоплю кладемо в миску, додаємо до неї отриману суміш і добре перемішуємо. У масу всипаємо крохмаль і знову перемішуємо. Олію (3-4 ст.л.) нагріваємо і вливаємо в масу, перемішуємо.
Форму змащуємо олією і кладемо в неї приготовлену суміш, розрівнюємо. Зверху трохи скроплюємо олією. Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 1 години.
Готовий «Кугель» подаємо в гарячому вигляді зі сметаною, кетчупом або гірчицею. Виходить дуже смачна, ситна картопля.
Доданий цукор, що міститься у фастфуді та газованих напоях - це пряма загроза для здоров’я серця. Експерти попереджають, його споживання веде до стрибків тиску, що може закінчитися трагічними наслідками, включаючи інфаркт або передчасну смерть. Про це ...
Сироп, який ми додаємо у каву, можна досить просто і швидко приготувати вдома, щоб не витрачати на цього купу грошей у магазині чи кав’ярні, передають Патріоти України. До того ж смак цього сиропу буде не лише не гіршим, але і набагато кращим, адже ви ...