Картопляний пиріг на сковороді "Дерун-піца". Дуже-дуже смачний!

Такого великого та смачного деруна ви ще не куштували! А приготувати його можна з мінімальної кількості інгредієнтів та ще й з дуже швидко: адже все це робиться на сковороді, зазначають Патріоти України.

Головний компонент — це, звичайно, картопля, однак приготовлена за цим рецептом, вона взагалі нежирна й дуже ніжна. Розплавлений сир робить пиріг ще більш схожим на піцу.

Картопляний пиріг на сковороді дерун-піца

  • 4 картоплини,
  • 1 цибулина, зелень.
  • 1 яйце,
  • 1 білок,
  • 1 ст. ложка борошна,
  • сіль на смак,
  • перець на смак,
  • твердий сир для посипання.

Очистьте картоплю, промийте й просушіть. Потім натріть на тертці, де ви зазвичай трете буряк, додати рубану зелень. Також очистити ріпчасту цибулю й натерти на тертці. Додати до овочів борошно, сіль, перець, яйце, білок. Замісити картопляне тісто й смажити на 2 ст. ложках рослинної олії. Спершу готувати з однієї сторони протягом 15 хвилин під кришкою. Потім перевернути на іншу сторону й знову смажити 15 хвилин під кришкою. Натерти твердий сир, посипати зверху, вимкнути вогонь та ще накрити кришкою на 10 хвилин. Пиріг смакує гарячим зі сметаною.

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...

Два інгредієнти, які допоможуть отримати соковиту свинину в духовці

неділя, 8 червень 2025, 11:12

Додайте ще один чудовий рецепт у свою кулінарну книгу. Дізнайтеся, як приготувати ситну та смачну закуску – запечену свинину. Страва подається в гарячому вигляді і як холодна закуска. Свинина відмінно «впишеться» до інших страв на столі, підійде як пер...