Кавоманам на замітку! Як готувати каву в турці, щоб не зіпсувати її неправильною водою

Кава є одним з найароматніших та найпопулярніших напоїв в світі. Якщо ви не починаєте день з неї, тоді важко уявити, як у вас вистачає сил прокидатися та проявляти наснагу на весь робочий день, передають Патріоти України.

Вода для кави

Не думайте, що можна набрати воду з-під крану та не зіпсувати каву. Суміші для дезінфекції, які входять до складу тої рідини, нейтралізують смак кави. Саме тому потрібно мати фільтр або озонатор.

Найдоступніший варіант — використовувати кип’ячену або відстояну воду. Також добре підходить бутельована та джерельна вода.

Звичайно, в домашніх умовах рідко хто вимірює кислотність. Якщо у вас з’явиться така можливість, ось показники, при яких кава буде зберігати свої смакові властивості: рН 6,5 до 7,5.

До речі, наповнювати турку водою також потрібно до певного місця. А саме до місця звуження. Так менший ризик, що кава встигне збігти до моменту, як ви це помітити.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Що означає зелене кільце навколо жовтка

п’ятниця, 19 грудень 2025, 9:59

Яйця круто - досить поширений вибір, наприклад, для сніданку. Після варіння, очищення та розрізання яйця навпіл ми іноді помічаємо зеленувате кільце навколо жовтка. Це виглядає не дуже апетитно, але це не означає, що яйце неїстівне. Їх цілком безпечно ...

Це така смакота! Соковита буженина зі свинини, яка завжди вдається

п’ятниця, 19 грудень 2025, 8:43

Домашня буженина може прикрасити будь-який святковий стіл. Її можна запікати у духовці або готувати в окропі. На сайті УНІАН поділилися класичними рецептами буженини, передають Патріоти України. Буженина у фользіІнгредієнти:Окіст свинячий — 1 кгЧасник ...