Кавоманам на замітку! Як готувати каву в турці, щоб не зіпсувати її неправильною водою

Кава є одним з найароматніших та найпопулярніших напоїв в світі. Якщо ви не починаєте день з неї, тоді важко уявити, як у вас вистачає сил прокидатися та проявляти наснагу на весь робочий день, передають Патріоти України.

Вода для кави

Не думайте, що можна набрати воду з-під крану та не зіпсувати каву. Суміші для дезінфекції, які входять до складу тої рідини, нейтралізують смак кави. Саме тому потрібно мати фільтр або озонатор.

Найдоступніший варіант — використовувати кип’ячену або відстояну воду. Також добре підходить бутельована та джерельна вода.

Звичайно, в домашніх умовах рідко хто вимірює кислотність. Якщо у вас з’явиться така можливість, ось показники, при яких кава буде зберігати свої смакові властивості: рН 6,5 до 7,5.

До речі, наповнювати турку водою також потрібно до певного місця. А саме до місця звуження. Так менший ризик, що кава встигне збігти до моменту, як ви це помітити.

Джерело: ПростоВей

ТОП-10 продуктів, які потрібно їсти для здорового серця: поради кардіологів

п’ятниця, 7 листопад 2025, 13:10

Серце —-найважливіший м’яз нашого організму, і те, що ми їмо, безпосередньо впливає на його роботу. Кардіологи радять включати у раціон продукти, які зміцнюють судини, знижують тиск і рівень холестерину, передають Патріоти України. Містить корисні жири...

Що таке паста Амосова і чому її називають “вітамінною бомбою” для серця

п’ятниця, 7 листопад 2025, 12:45

Паста Амосова - це натуральна суміш із сухофруктів, горіхів і меду, яку розробив відомий український кардіохірург Микола Амосов. Вона зміцнює серце, імунітет і допомагає відновити сили після хвороб чи стресів, передають Патріоти України. У традиційному...