Казково смачна юшка для особливого випадку: Рецепт фінської ухи "Лохікейто"

Традиційний фінський суп з лосося називається «Лохікейто» (Lohikeitto). Це вершковий суп з червоною рибою, на зразок усім відомої юшки. Відрізняється фінська уха насиченим смаком, а ще туди додають жирні вершки. Готується така смакота буквально півгодини, кількість інгредієнтів розрахована на 6 порцій. Це той випадок, коли хочеться порадувати родину чимось особливим на свято. І це дійсно — щось надзвичайне й дуже смачне, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Лосось 600 г
  • Картопля 600 г
  • Томати 2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Вершки 500 мл
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Вода 1,5 л
  • Оливкова олія 3 ст. л.
  • Вершкове масло 1 ст. л.
  • Петрушка 1 пучок
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Сіль за смаком
  • Морква 1 шт.

Приготування

Натріть на тертці моркву і наріжте ріпчасту цибулю кубиком. Обсмажте цибулю і моркву до м’якості з 3 ст. л. рослинної олії. Зробіть це прямо в тій каструлі, в якій будете варити суп.

Коли цибуля стане прозорою, додайте до каструлі нарізані кубиком томати й все перемішайте лопаткою.

Налийте в каструлю з овочами 1,5 л чистої води. Потім почистьте картоплю, дрібно наріжте й відправте її до каструлі. Доведіть суп до кипіння й посоліть його.

Варіть суп 15 хвилин, потім додайте в каструлю нарізаний середніми шматочками лосось або іншу червону рибу.

Перемішайте суп і додайте сушену або свіжу порізану зелень.

Додайте до супу лавровий лист і жирні вершки, варіть суп ще 10 хвилин на слабкому вогні.

Не буде сухим! Як смачно посмажити куряче філе

середа, 14 травень 2025, 23:10

Не у кожної господині виходить приготувати соковитим куряче філе, оскільки потрібно знати кілька тонкощів приготування страви. Якщо слідувати певним інструкціям, то страва завжди буде виходити якісною та смачною, передають Патріоти України. У чому поля...

Не робіть так! Основна помилка у приготуванні картопляного пюре, яку допускають 90% господарок

середа, 14 травень 2025, 18:13

Іноді навіть професійні кухарі припускаються помилок у приготуванні найпростіших страв, що вже говорити про любителів. Картопляне пюре навряд чи можна віднести до гарнірів, процес приготування якого проходить завше гладко, передають Патріоти України. К...