Казково смачна юшка для особливого випадку: Рецепт фінської ухи "Лохікейто"

Традиційний фінський суп з лосося називається «Лохікейто» (Lohikeitto). Це вершковий суп з червоною рибою, на зразок усім відомої юшки. Відрізняється фінська уха насиченим смаком, а ще туди додають жирні вершки. Готується така смакота буквально півгодини, кількість інгредієнтів розрахована на 6 порцій. Це той випадок, коли хочеться порадувати родину чимось особливим на свято. І це дійсно — щось надзвичайне й дуже смачне, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Лосось 600 г
  • Картопля 600 г
  • Томати 2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Вершки 500 мл
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Вода 1,5 л
  • Оливкова олія 3 ст. л.
  • Вершкове масло 1 ст. л.
  • Петрушка 1 пучок
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Сіль за смаком
  • Морква 1 шт.

Приготування

Натріть на тертці моркву і наріжте ріпчасту цибулю кубиком. Обсмажте цибулю і моркву до м’якості з 3 ст. л. рослинної олії. Зробіть це прямо в тій каструлі, в якій будете варити суп.

Коли цибуля стане прозорою, додайте до каструлі нарізані кубиком томати й все перемішайте лопаткою.

Налийте в каструлю з овочами 1,5 л чистої води. Потім почистьте картоплю, дрібно наріжте й відправте її до каструлі. Доведіть суп до кипіння й посоліть його.

Варіть суп 15 хвилин, потім додайте в каструлю нарізаний середніми шматочками лосось або іншу червону рибу.

Перемішайте суп і додайте сушену або свіжу порізану зелень.

Додайте до супу лавровий лист і жирні вершки, варіть суп ще 10 хвилин на слабкому вогні.

Господиням на замітку! Які хитрощі дозволять посмажити рибу без неприємного запаху

субота, 18 січень 2025, 10:10

Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...

Є секрет! Що додати в пляшку, щоб оливкова олія вийшла ароматнішою і набула пікантного смаку

субота, 18 січень 2025, 9:09

Оливкова олія набагато корисніша за соняшникову. Це джерело олеїнової кислоти та багатьох інших важливих для людського організму сполук. Втім, для смаження оливкову олію використовувати не варто. А ось для заправки салатів вона смакує ідеально, передаю...