Традиційний фінський суп з лосося називається «Лохікейто» (Lohikeitto). Це вершковий суп з червоною рибою, на зразок усім відомої юшки. Відрізняється фінська уха насиченим смаком, а ще туди додають жирні вершки. Готується така смакота буквально півгодини, кількість інгредієнтів розрахована на 6 порцій. Це той випадок, коли хочеться порадувати родину чимось особливим на свято. І це дійсно — щось надзвичайне й дуже смачне, зазначають Патріоти України.
Натріть на тертці моркву і наріжте ріпчасту цибулю кубиком. Обсмажте цибулю і моркву до м’якості з 3 ст. л. рослинної олії. Зробіть це прямо в тій каструлі, в якій будете варити суп.
Коли цибуля стане прозорою, додайте до каструлі нарізані кубиком томати й все перемішайте лопаткою.
Налийте в каструлю з овочами 1,5 л чистої води. Потім почистьте картоплю, дрібно наріжте й відправте її до каструлі. Доведіть суп до кипіння й посоліть його.
Варіть суп 15 хвилин, потім додайте в каструлю нарізаний середніми шматочками лосось або іншу червону рибу.
Перемішайте суп і додайте сушену або свіжу порізану зелень.
Додайте до супу лавровий лист і жирні вершки, варіть суп ще 10 хвилин на слабкому вогні.
Вживання ковбаси здається звичною частиною раціону, адже її смак знайомий ще з дитинства. Проте регулярне споживання обробленого м’яса може мати серйозні наслідки для здоров’я, про які мало хто замислюється, передають Патріоти України. Навіть невеликі ...
Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, без якого мільйони людей не уявляють свій ранок. Але лікарі нагадують: вплив кави на організм значно складніший, ніж здається, передають Патріоти України. . Уже через 10–15 хвилин після першого ковтка коф...