Хороший подарунок і дітям, і дорослим: Як приготувати смачне печиво на День святого Миколая

Такому печиву можна надати будь-якої форми. Фото: Instagram.com/olia.mariichak.День Святого Миколая — час подарунків та солодощів. 19 грудня діти з ранку заглядають під подушку, очікуючи знайти там заповітний сюрприз. Вважається, що Микола Чудотворець приносить подарунок слухняним дітям. Найпопулярніші дари в цей день — іграшки, книги, цукерки, тістечка і фрукти. Найчастіше батьки печуть своїм дітям «миколайчики» — смачне і ароматне печиво, зазначають Патріоти України.

Для вирізання фігурок можна скористатися ножем або застосувати спеціальні формочки.

Класичний рецепт миколайчиків

Інгредієнти

Борошно — 600 г,

сода — 1 ч.л.,

вершкове масло — 150 г (попередньо заморозьте в холодильнику)

цукор — 200 г,

яйце — 2 шт.,

яєчний жовток — 2 шт.,

рідкий мед — 150 г.

Спосіб приготування

У просіяне борошно додайте соду. На терці натріть холодне масло. Змішайте, додайте цукор, яйця, жовтки і мед. Замісіть тісто. Залиште його на ніч в холодильнику.

З ранку розкачайте корж товщиною 0,5 см. Виріжте фігурки з тіста.

Змастіть деко олією, викладіть печиво і запікайте при температурі 200 градусів до рум’яного вигляду. Розмалюйте готове печиво білим і чорним шоколадом — додайте фігуркам бороду і одяг Святого Миколая.

Миколайчики для дітей

Це солодке печиво з яскравою глазур’ю сподобається дітям завдяки привабливому зовнішньому вигляду.

Інгредієнти

борошно — 2 склянки,

рідкий мед — 1 ст.л.,

яйце — 1 шт.,

цукор — 1 склянка,

вершкове масло — 50 г,

сметана — 2 ст.л.,

рослинне масло — 1 ст.л.,

сода — 1 ч.л.,

3 білка,

2 склянки цукрової пудри

Для прикраси: харчові барвники (можна використовувати натуральні інгредієнти — какао, вишневий сироп, сік чорниці, шпинату).

Спосіб приготування

Змішайте борошно, яйце, цукор, сметану і вершкове масло. Додайте соду, погашену оцтом. Замісіть тісто. Викладіть його в миску і поставте в холодильник на годину. Розкачайте тісто завтовшки 0,5−1 см і виріжте печиво.

Викладіть печиво на змащений олією лист і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Щоб прикрасити готове печиво, зробіть різнокольорову глазур. Для цього збийте білки з цукровою пудрою до консистенції густої сметани. Розлийте глазур в різні склянки, додаючи барвники. Зробіть святкове печиво — фігуркам можна додати візерунки у вигляді ялинкових гілок або одягу святого Миколая.


Джерело: НВ

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...