Хороший подарунок і дітям, і дорослим: Як приготувати смачне печиво на День святого Миколая

Такому печиву можна надати будь-якої форми. Фото: Instagram.com/olia.mariichak.День Святого Миколая — час подарунків та солодощів. 19 грудня діти з ранку заглядають під подушку, очікуючи знайти там заповітний сюрприз. Вважається, що Микола Чудотворець приносить подарунок слухняним дітям. Найпопулярніші дари в цей день — іграшки, книги, цукерки, тістечка і фрукти. Найчастіше батьки печуть своїм дітям «миколайчики» — смачне і ароматне печиво, зазначають Патріоти України.

Для вирізання фігурок можна скористатися ножем або застосувати спеціальні формочки.

Класичний рецепт миколайчиків

Інгредієнти

Борошно — 600 г,

сода — 1 ч.л.,

вершкове масло — 150 г (попередньо заморозьте в холодильнику)

цукор — 200 г,

яйце — 2 шт.,

яєчний жовток — 2 шт.,

рідкий мед — 150 г.

Спосіб приготування

У просіяне борошно додайте соду. На терці натріть холодне масло. Змішайте, додайте цукор, яйця, жовтки і мед. Замісіть тісто. Залиште його на ніч в холодильнику.

З ранку розкачайте корж товщиною 0,5 см. Виріжте фігурки з тіста.

Змастіть деко олією, викладіть печиво і запікайте при температурі 200 градусів до рум’яного вигляду. Розмалюйте готове печиво білим і чорним шоколадом — додайте фігуркам бороду і одяг Святого Миколая.

Миколайчики для дітей

Це солодке печиво з яскравою глазур’ю сподобається дітям завдяки привабливому зовнішньому вигляду.

Інгредієнти

борошно — 2 склянки,

рідкий мед — 1 ст.л.,

яйце — 1 шт.,

цукор — 1 склянка,

вершкове масло — 50 г,

сметана — 2 ст.л.,

рослинне масло — 1 ст.л.,

сода — 1 ч.л.,

3 білка,

2 склянки цукрової пудри

Для прикраси: харчові барвники (можна використовувати натуральні інгредієнти — какао, вишневий сироп, сік чорниці, шпинату).

Спосіб приготування

Змішайте борошно, яйце, цукор, сметану і вершкове масло. Додайте соду, погашену оцтом. Замісіть тісто. Викладіть його в миску і поставте в холодильник на годину. Розкачайте тісто завтовшки 0,5−1 см і виріжте печиво.

Викладіть печиво на змащений олією лист і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Щоб прикрасити готове печиво, зробіть різнокольорову глазур. Для цього збийте білки з цукровою пудрою до консистенції густої сметани. Розлийте глазур в різні склянки, додаючи барвники. Зробіть святкове печиво — фігуркам можна додати візерунки у вигляді ялинкових гілок або одягу святого Миколая.


Джерело: НВ

Ранкова кава, яка спалює жир: Просто додайте це замість молока!

неділя, 13 липень 2025, 5:40

Замість молока й цукру - ложка кокосової олії! Така кава не тільки заряджає енергією, а й допомагає позбутися зайвого жиру на талії. Секрет простий, але ефективний - і вже підкорює світ фітнесу, передають Патріоти України. Кава давно перестала бути про...

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...