Хороший подарунок: Три прості рецепти шикарних цукерок на День святого Валентина

Цукерки - це безпрограшний варіант подарунка, особливо, якщо вони приготовлені самостійно. До того ж, готувати цукерки набагато простіше, ніж печиво чи торти, тому підготуйте потрібні інгредієнти та створіть смачний подарунок для своєї другої половинки чи себе коханих, радять Патріоти України.

Рецепт шоколадних трюфелів

Інгредієнти:

  • 1 ст. густих вершків
  • 240 г гіркого темного шоколаду
  • несолодкий какао-порошок для декору

Приготування:

Нагрійте вершки в сотейнику, доки не піде пара. Дрібно покришіть шоколад, покладіть його в глибоку миску та залийте гарячими вершками. Перемішуйте, поки шоколад не розтане і не змішається з вершками.

Охолодіть до повного застигання, від 1 до 2 годин. Коли "тісто" буде холодним, беріть порції приблизно в 1 ст.л. і скачайте в кулі чи серця. Щоб трюфель не лип до рук, можете використати рукавички.

Якщо трюфелі стали занадто м'якими, помістіть їх у холодильник або морозильну камеру на кілька хвилин. Обваляйте їх у какао-порошку, цукровій пудрі або суміші цукру та меленої кориці. Зберігайте в холодильнику.

Рецепт полуниці в шоколаді з вершками

Інгредієнти:

  • 500 г полуниці
  • 200 г шоколаду за смаком
  • 30 г цукрової пудри
  • 60 г крем-сиру
  • 90 г збитих вершків
  • подрібнені горіхи або пісочне печиво

Приготування:

Промийте та висушіть полуницю, зріжте з неї хвостики та виріжте зверху заглиблення для начинки.

Розтопіть на паровій бані шоколад, помішуючи, щоб він не пригорів. Використовуючи шпажки, вмочіть полуницю в шоколаді і дайте йому застигнути на ягодах.

Збийте міксером цукрову пудру та крем-сир, додайте до них збиті вершки.

Помістіть крем у кондитерський мішок та заповніть ягоди начинкою. Щоб крем не лип, покрийте його зверху крихтами печива чи подрібненими горіхами.

Рецепт енергетичних цукерок

Інгредієнти:

  • 2/3 ст. фініків
  • ½ ст. волоських горіхів
  • 2 ч. л. какао-порошка
  • ½ ч.л. екстракт ванілі
  • дрібка морської солі
  • за бажанням 1 ст.л. арахісової пасти

Приготування:

Додайте всі інгредієнти в кухонний комбайн і змішуйте, доки суміш не стане однорідною, а з тіста можна буде сформувати батончики чи невеликі кульки (якщо суміш недостатньо тверда – додайте горіхи, якщо недостатньо м'яка – арахісову пасту).

Дістаньте "тісто" і скачайте в невеликі кульки, батончики або серця. Подавайте на шпажці з полуницею, зефіром або безе. Смачного!

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...