Хороший подарунок: Три прості рецепти шикарних цукерок на День святого Валентина

Цукерки - це безпрограшний варіант подарунка, особливо, якщо вони приготовлені самостійно. До того ж, готувати цукерки набагато простіше, ніж печиво чи торти, тому підготуйте потрібні інгредієнти та створіть смачний подарунок для своєї другої половинки чи себе коханих, радять Патріоти України.

Рецепт шоколадних трюфелів

Інгредієнти:

  • 1 ст. густих вершків
  • 240 г гіркого темного шоколаду
  • несолодкий какао-порошок для декору

Приготування:

Нагрійте вершки в сотейнику, доки не піде пара. Дрібно покришіть шоколад, покладіть його в глибоку миску та залийте гарячими вершками. Перемішуйте, поки шоколад не розтане і не змішається з вершками.

Охолодіть до повного застигання, від 1 до 2 годин. Коли "тісто" буде холодним, беріть порції приблизно в 1 ст.л. і скачайте в кулі чи серця. Щоб трюфель не лип до рук, можете використати рукавички.

Якщо трюфелі стали занадто м'якими, помістіть їх у холодильник або морозильну камеру на кілька хвилин. Обваляйте їх у какао-порошку, цукровій пудрі або суміші цукру та меленої кориці. Зберігайте в холодильнику.

Рецепт полуниці в шоколаді з вершками

Інгредієнти:

  • 500 г полуниці
  • 200 г шоколаду за смаком
  • 30 г цукрової пудри
  • 60 г крем-сиру
  • 90 г збитих вершків
  • подрібнені горіхи або пісочне печиво

Приготування:

Промийте та висушіть полуницю, зріжте з неї хвостики та виріжте зверху заглиблення для начинки.

Розтопіть на паровій бані шоколад, помішуючи, щоб він не пригорів. Використовуючи шпажки, вмочіть полуницю в шоколаді і дайте йому застигнути на ягодах.

Збийте міксером цукрову пудру та крем-сир, додайте до них збиті вершки.

Помістіть крем у кондитерський мішок та заповніть ягоди начинкою. Щоб крем не лип, покрийте його зверху крихтами печива чи подрібненими горіхами.

Рецепт енергетичних цукерок

Інгредієнти:

  • 2/3 ст. фініків
  • ½ ст. волоських горіхів
  • 2 ч. л. какао-порошка
  • ½ ч.л. екстракт ванілі
  • дрібка морської солі
  • за бажанням 1 ст.л. арахісової пасти

Приготування:

Додайте всі інгредієнти в кухонний комбайн і змішуйте, доки суміш не стане однорідною, а з тіста можна буде сформувати батончики чи невеликі кульки (якщо суміш недостатньо тверда – додайте горіхи, якщо недостатньо м'яка – арахісову пасту).

Дістаньте "тісто" і скачайте в невеликі кульки, батончики або серця. Подавайте на шпажці з полуницею, зефіром або безе. Смачного!

Варто знати! Які помилки призводять до того, що сирники розвалюються

середа, 4 червень 2025, 18:12

Якщо сирники вийшли занадто вологими, то вони явно не збережуть форму. Така страва буквально розвалиться в процесі термічної обробки. Для того щоб цього не сталося, потрібно правильно готувати сирники, передають Патріоти України. Відправляти в тісто та...

Все просто! Що зробити з помідорами, щоб вони не пустили зайвий сік у салат

середа, 4 червень 2025, 17:12

Свіжі овочі в салаті мають лише один недолік – вони не вчасно пускають сік. Найчастіше неприємні сюрпризи дають томати, але досвідчені кулінари відкрили для себе один цікавий спосіб і поділилися цією хитрістю, передають Патріоти України. Не дарма цей о...