Хрумка картопля в духовці: Ось як добитися золотистої скоринки без смаження і зайвої олії


Картопля, запечена в духовці, виходить ще смачнішою, ніж смажена. Страву можна зробити приготувати з такою ж золотистою скоринкою, але без зайвої олії та калорій. Вона буде набагато кориснішою, якщо використати секрет шеф-кухарів.Багато хто любить картоплю фрі, проте відомо, що вона готується у великій кількості жиру. Спробуйте приготувати картоплю у духовці, з "особливим" інгредієнтом у вигляді яєчного білка. З ним овоч отримає рум'яну скоринку, а всередині залишиться ніжним. Для цього рецепту бажано вибрати бульби з мінімальним вмістом крохмалю.

Вам знадобляться:

  • 0,5 кг картоплі;
  • 2 яєчні білки;
  • сіль, перець, паприка та сухий часник – за смаком.

Потрібно почистити та промити картоплю, після чого нарізати її соломкою. Промийте її в холодній воді, щоб забрати зайвий крохмаль.

Вологу картоплю не можна відразу готувати – обсушіть її паперовим рушником. Відокремте білки від жовтків – вони не знадобляться. Збийте вилкою білки із сіллю та спеціями, додайте картоплю, перемішайте та залиште на три хвилини.

Застеліть лист пергаментом, а краще - спеціальним силіконовим килимком для випічки. Викладайте картопляну соломку так, щоб шматочки не торкалися один одного.Відправте деко у розігріту до 200 градусів духовку. Картоплю потрібно запікати 10 хвилин, після чого забрати пергамент або килимок і залишити готуватися ще на 20 хвилин. Готову картоплю можна посипати дрібно нарізаною зеленню та подати зі сметанним соусом або кетчупом. Смачного

Господиням на замітку! Не вимішуйте фарш руками, щоб не зробити велику помилку

вівторок, 29 квітень 2025, 0:08

В процесі готування котлет фарш доводиться вимішувати. Без цієї дії неможливо обійтись. Більшість господинь роблять це руками. Зрештою, метод є дещо помилковим. Розповідаємо далі, чому так, передають Патріоти України. Руками перемішувати фарш зручно, а...

А ви це знали? Кому суворо не можна їсти кисломолочний сир і чому

вівторок, 29 квітень 2025, 0:07

Кисломолочний сир - один із найпопулярніших продуктів у раціоні багатьох людей. Він багатий на білок, кальцій, фосфор, вітаміни групи B та інші корисні речовини, що сприяють зміцненню кісток, підтримці м’язів та покращенню обміну речовин. Але, попри вс...