Хрустке зовні та ніжне всередині: Клопотенко поділився рецептом печива кураб'є (відео)

Печиво кураб'є дуже легко приготувати, а його смак вас підкорить своєю ніжністю назавжди. Рецепт ласощів опублікував на своїй сторінці Instagram відомий кулінар Євген Клопотенко, передають Патріоти України.

"Це печиво пробудить всередині вас якесь дуже прекрасне почуття. Ось просто повірте мені. Називається воно кураб'є. Хрустке зовні, досить ніжне всередині, з кислим дотиком джему. Завдяки кримським татарам дуже важлива частина України. І я, чесно, не пам'ятаю, коли останній раз хоч якесь печиво викликало всередині мене стільки хвилювання і любові", - описав рецепт Клопотенко.

Як приготувати

Почніть з приготування джему. Візьміть 100 грамів журавлини, додайте 100 грамів цукру і 15 хвилин варіть. Потім перетріть і охолодіть.

Тісто для печива

120 грамів м'якого вершкового масла збийте з двома білками, ванільним цукром і цукровою пудрою (75 грамів). Поступово додайте борошно (250 грамів). Консистенція тесту повинна вийти кремоподібна.

Викладіть, як на відео, тісто на змащений пергамент. Коли немає кондитерського мішка, то можна зробити надріз у звичайному пакеті. Додайте зверху джем. Випікайте 10-15 хвилин при температурі 230 градусів, режим конвекція.


Все дуже просто! Як визначити свіжість курячих яєць

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:07

Ціна на яйця росте, а тому варто ретельно їх обирати, щоб придбати якісні та свіжі продукти, а не кота в лотку передають Патріоти України. Свіжі яйця не повинні мати блиск, виробники не змащують їх олійками. Якщо ви бачите, що яйця блищать, то це пряма...

Лише спробуйте! Чим заправити салат замість класичної олії чи майонезу

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:07

Раніше був стереотип, що всі смачні салати мають бути з майонезом. Натомість більш простий та корисний варіант з олією. Але й багато варіантів заправок, які зроблять салат ароматним, смачним. Готується швидко і продукти знайти легко, передають Патріоти...