Хрусткі огірки в капустяному листі на зиму - неймовірно простий рецепт

Сезон свіжих огірків вже стартував, а з ним і заготовки на зиму. Що можна закатати в червні цікавить багатьох господинь. Ми розповімо дуже простий і хрусткий рецепт огірків на зиму, передають Патріоти України.

Такий рецепт багато часу у вас не займе, а задоволення будете отримувати всю зиму. Капустяні голубці можна буде використовувати потім для голубців, а огірки прекрасно доповнять ваш святковий стіл.

Огірки на зиму в банках - рецепт

Вам знадобиться для однієї 3 л. банки:

  • Огірки невеликого розміру - 20 шт
  • Капуста свіжа - 1 штука
  • Листя хрону - 3 шт
  • Кріп
  • Часник

Листя смородини, листя хрону, кріп і часник добре помити та відправити в банку.

Огірки добре помити, зрізати кінчики та загорнути кожен огірок в листя капусти.

Складаємо добре в банку всі огірки та заливаємо окропом на 15 хвилин.

Злити всю воду з банки в каструлю, додати сіль та цукор, додаємо пару ложок оцту та трохи прокип'ятити маринад.

Далі заливаємо огірки в банку маринадом, ставимо банку на стерилізацію на 9 хвилин та закочує огірки.

Обов'язково перевернути банку з огірками на зиму на кришку та залишаємо, поки повністю не охолоне банка.

ТОП-5 секретів, які перетворюють рисову кашу на плов

п’ятниця, 2 травень 2025, 18:08

Часто намагаючись приготувати плов, можна легко перетворити його на рисову кашу, але якщо постаратися, то все вийде.передають Патріоти України. Розкажемо, які 5 секретів можуть перетворити кашу на справжній плов. Це має бути соковите м’ясо, тому що рис...

Як приготувати ідеально смачні макарони: ТОП-3 важливі правила

п’ятниця, 2 травень 2025, 17:14

Макарони часто зневажливо називають “студентською” стравою або улюбленим гарніром холостяків, вважаючи, що продукт має посередні смакові якості, передають Патріоти України. Проте за правильної техніки можна приготувати страву не гірше, ніж у ресторані....