Хрусткі огірки в капустяному листі на зиму - неймовірно простий рецепт

Сезон свіжих огірків вже стартував, а з ним і заготовки на зиму. Що можна закатати в червні цікавить багатьох господинь. Ми розповімо дуже простий і хрусткий рецепт огірків на зиму, передають Патріоти України.

Такий рецепт багато часу у вас не займе, а задоволення будете отримувати всю зиму. Капустяні голубці можна буде використовувати потім для голубців, а огірки прекрасно доповнять ваш святковий стіл.

Огірки на зиму в банках - рецепт

Вам знадобиться для однієї 3 л. банки:

  • Огірки невеликого розміру - 20 шт
  • Капуста свіжа - 1 штука
  • Листя хрону - 3 шт
  • Кріп
  • Часник

Листя смородини, листя хрону, кріп і часник добре помити та відправити в банку.

Огірки добре помити, зрізати кінчики та загорнути кожен огірок в листя капусти.

Складаємо добре в банку всі огірки та заливаємо окропом на 15 хвилин.

Злити всю воду з банки в каструлю, додати сіль та цукор, додаємо пару ложок оцту та трохи прокип'ятити маринад.

Далі заливаємо огірки в банку маринадом, ставимо банку на стерилізацію на 9 хвилин та закочує огірки.

Обов'язково перевернути банку з огірками на зиму на кришку та залишаємо, поки повністю не охолоне банка.

Господиням на замітку! Як варити яйця, щоб їх очистити за пару секунд

п’ятниця, 31 січень 2025, 12:00

Складно уявити, скільки всього готують кулінари у їдальнях чи ресторанах. З огляду на оперативність подачі страв залишається лише здогадуватися, як працівники громадського харчування варять яйця, що вони чистяться одним рухом руки. Розкриємо секрет, за...

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...