Хрусткі пиріжки трубочки - хоч з картопляною, хоч з капустяною начинкою

Сьогодні хочемо поділиться рецептом хрустких пиріжків трубочки. Виходять шалено смачні, начинки багато, тісто тоненьке і хрустке, зазначають Патріоти України.

Їх можна приготувати з будь-якою начинкою хоч з картоплею хоч з капустою. Тісто готується швидко без дріжджів, соди і розпушувача. Так як тісто готується швидко спочатку готуємо начинку.

Необхідні продукти:

Для тіста:

  • Борошно – 300 г
  • Вода – 250 мл (окріп)
  • Соняшникова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Картопля – 5-6 шт. (600г)
  • Сіль – 1 ч.л. (Неповна)
  • Вершкове масло – 30 г
  • Молоко – 30-50 мл
  • Цибуля – 3-4 шт
  • Соняшникова олія – 2-3 ст.л.

Покроковий процес приготування:

Картоплю очистимо 5-6 штук, вага очищеної картоплі у мене 600 грам.

Кладемо в каструлю, солимо, заливаємо гарячою водою і ставимо варити до готовності.

Три цибулини поріжемо кубиками, на сковорідку наливаємо трохи олії, розігріваємо кладемо цибулю і смажимо до напівпрозорості і легкої золотистої скоринки.

Перевіряємо картоплю на готовність, відвар зливаємо і мнемо.

Додаємо трохи вершкового масла і молока, наше завдання приготувати смачне картопляне пюре.

Тепер додаємо обсмажену цибулю і перемішуємо. За бажанням можна додати ще зелені. Начинка готова.

Одночасно приготуємо тісто. У миску просіємо 300 грам борошна, додаємо 1 ч.л. солі, 2 ст.л. соняшникової олії. Перемішаємо і вливаємо 250 мл кип’ятку, тільки що закипівшого. Швидко намагаємося замісити тісто, щоб мука встигла заваритися.

Тісто гаряче, тому робимо це обережно, щоб не обпектися.

Кладемо на стіл і вимішуємо до однорідності. Тепер тісто прибираємо до повного охолодження.

Тепер коли тісто остигло обминаємо його, якщо буде липкуватим, можна додати дрібку борошна.

Тісто ділимо на частини я ділю на 15 частин вагою по 35-40 грам.

Робимо колобочки для зручності і прикриваємо, щоб не завітрилися.

Стіл змащуємо олією, борошном краще не присипати, з олією розкачувати простіше і легше і тісто не буде забитим борошном.

Кладемо колбочок і розкачуємо тонкий прямокутник, на край кладемо остиглу начинку, підвертаємо з боків краї і загортаємо рулетик. Виходять ось такі пиріжки трубочки.

Так робимо всі пиріжки. Виходить 15 пиріжків. Беремо сковороду наливаємо соняшникову олію приблизно 100 мл.

Як олія розігріється кладемо пиріжки і смажимо з усіх боків до золотистого кольору. Тісто тонке, пропікається швидко.

Подаємо до столу. Як я вже говорила начинка може бути абсолютно будь-яка капуста, картопля, фарш, навіть можна солодку начинку наприклад яблука тушковані на сковороді. Головне, щоб начинка не була занадто рідкою.

У духовці такі пиріжки теж можна приготувати, тільки для духовки я в тісто додаю олії не 2 ст.л. а 100 мл, решту все по рецепту.

Це така смакота! Курячі котлети точно не будуть сухими - просто додайте це до м'яса для кращого смаку

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:50

Котлети з курки, зазвичай, виходять надто сухими. Все через те, що м'ясо нежирне і досить дієтичне. Але йому можна додати соковитості, якщо скористатись наступною технологією приготування, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитих курячих...

Секрет досвідчених господинь! Що додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:15

На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготовлений зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах. Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасн...