Хрусткі пиріжки трубочки - хоч з картопляною, хоч з капустяною начинкою

Сьогодні хочемо поділиться рецептом хрустких пиріжків трубочки. Виходять шалено смачні, начинки багато, тісто тоненьке і хрустке, зазначають Патріоти України.

Їх можна приготувати з будь-якою начинкою хоч з картоплею хоч з капустою. Тісто готується швидко без дріжджів, соди і розпушувача. Так як тісто готується швидко спочатку готуємо начинку.

Необхідні продукти:

Для тіста:

  • Борошно – 300 г
  • Вода – 250 мл (окріп)
  • Соняшникова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Картопля – 5-6 шт. (600г)
  • Сіль – 1 ч.л. (Неповна)
  • Вершкове масло – 30 г
  • Молоко – 30-50 мл
  • Цибуля – 3-4 шт
  • Соняшникова олія – 2-3 ст.л.

Покроковий процес приготування:

Картоплю очистимо 5-6 штук, вага очищеної картоплі у мене 600 грам.

Кладемо в каструлю, солимо, заливаємо гарячою водою і ставимо варити до готовності.

Три цибулини поріжемо кубиками, на сковорідку наливаємо трохи олії, розігріваємо кладемо цибулю і смажимо до напівпрозорості і легкої золотистої скоринки.

Перевіряємо картоплю на готовність, відвар зливаємо і мнемо.

Додаємо трохи вершкового масла і молока, наше завдання приготувати смачне картопляне пюре.

Тепер додаємо обсмажену цибулю і перемішуємо. За бажанням можна додати ще зелені. Начинка готова.

Одночасно приготуємо тісто. У миску просіємо 300 грам борошна, додаємо 1 ч.л. солі, 2 ст.л. соняшникової олії. Перемішаємо і вливаємо 250 мл кип’ятку, тільки що закипівшого. Швидко намагаємося замісити тісто, щоб мука встигла заваритися.

Тісто гаряче, тому робимо це обережно, щоб не обпектися.

Кладемо на стіл і вимішуємо до однорідності. Тепер тісто прибираємо до повного охолодження.

Тепер коли тісто остигло обминаємо його, якщо буде липкуватим, можна додати дрібку борошна.

Тісто ділимо на частини я ділю на 15 частин вагою по 35-40 грам.

Робимо колобочки для зручності і прикриваємо, щоб не завітрилися.

Стіл змащуємо олією, борошном краще не присипати, з олією розкачувати простіше і легше і тісто не буде забитим борошном.

Кладемо колбочок і розкачуємо тонкий прямокутник, на край кладемо остиглу начинку, підвертаємо з боків краї і загортаємо рулетик. Виходять ось такі пиріжки трубочки.

Так робимо всі пиріжки. Виходить 15 пиріжків. Беремо сковороду наливаємо соняшникову олію приблизно 100 мл.

Як олія розігріється кладемо пиріжки і смажимо з усіх боків до золотистого кольору. Тісто тонке, пропікається швидко.

Подаємо до столу. Як я вже говорила начинка може бути абсолютно будь-яка капуста, картопля, фарш, навіть можна солодку начинку наприклад яблука тушковані на сковороді. Головне, щоб начинка не була занадто рідкою.

У духовці такі пиріжки теж можна приготувати, тільки для духовки я в тісто додаю олії не 2 ст.л. а 100 мл, решту все по рецепту.

Мигдаль продовжує життя! ТОП-7 причин додати його до свого раціону

субота, 18 жовтень 2025, 18:15

Мигдаль, хоча і часто називають горіхом, насправді є насінням багаторічного дерева, родом із Центральної та Малої Азії. Сьогодні ці насіння вирощують по всьому світу, а США є найбільшим виробником. В Європі мигдаль росте в Іспанії, Італії, Хорватії та ...

Ви могли це не знати! Кому не можна їсти яблука і чому

субота, 18 жовтень 2025, 17:28

У фруктах, зокрема в яблуках, клітковина, вітаміни, мінерали та антиоксиданти, як стверджують фахівці, здебільшого накопичуються на поверхні плоду. Цим пояснюється, що яблуко, з'їдене цілим, краще для травлення, ніж очищене, передають Патріоти України....