Сьогодні хочемо поділиться рецептом хрустких пиріжків трубочки. Виходять шалено смачні, начинки багато, тісто тоненьке і хрустке, зазначають Патріоти України.
Їх можна приготувати з будь-якою начинкою хоч з картоплею хоч з капустою. Тісто готується швидко без дріжджів, соди і розпушувача. Так як тісто готується швидко спочатку готуємо начинку.
Для тіста:
Для начинки:
Картоплю очистимо 5-6 штук, вага очищеної картоплі у мене 600 грам.
Кладемо в каструлю, солимо, заливаємо гарячою водою і ставимо варити до готовності.
Три цибулини поріжемо кубиками, на сковорідку наливаємо трохи олії, розігріваємо кладемо цибулю і смажимо до напівпрозорості і легкої золотистої скоринки.
Перевіряємо картоплю на готовність, відвар зливаємо і мнемо.
Додаємо трохи вершкового масла і молока, наше завдання приготувати смачне картопляне пюре.
Тепер додаємо обсмажену цибулю і перемішуємо. За бажанням можна додати ще зелені. Начинка готова.
Одночасно приготуємо тісто. У миску просіємо 300 грам борошна, додаємо 1 ч.л. солі, 2 ст.л. соняшникової олії. Перемішаємо і вливаємо 250 мл кип’ятку, тільки що закипівшого. Швидко намагаємося замісити тісто, щоб мука встигла заваритися.
Тісто гаряче, тому робимо це обережно, щоб не обпектися.
Кладемо на стіл і вимішуємо до однорідності. Тепер тісто прибираємо до повного охолодження.
Тепер коли тісто остигло обминаємо його, якщо буде липкуватим, можна додати дрібку борошна.
Тісто ділимо на частини я ділю на 15 частин вагою по 35-40 грам.
Робимо колобочки для зручності і прикриваємо, щоб не завітрилися.
Стіл змащуємо олією, борошном краще не присипати, з олією розкачувати простіше і легше і тісто не буде забитим борошном.
Кладемо колбочок і розкачуємо тонкий прямокутник, на край кладемо остиглу начинку, підвертаємо з боків краї і загортаємо рулетик. Виходять ось такі пиріжки трубочки.
Так робимо всі пиріжки. Виходить 15 пиріжків. Беремо сковороду наливаємо соняшникову олію приблизно 100 мл.
Як олія розігріється кладемо пиріжки і смажимо з усіх боків до золотистого кольору. Тісто тонке, пропікається швидко.
Подаємо до столу. Як я вже говорила начинка може бути абсолютно будь-яка капуста, картопля, фарш, навіть можна солодку начинку наприклад яблука тушковані на сковороді. Головне, щоб начинка не була занадто рідкою.
У духовці такі пиріжки теж можна приготувати, тільки для духовки я в тісто додаю олії не 2 ст.л. а 100 мл, решту все по рецепту.
Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...
Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...