Хрусткі пиріжки трубочки - хоч з картопляною, хоч з капустяною начинкою

Сьогодні хочемо поділиться рецептом хрустких пиріжків трубочки. Виходять шалено смачні, начинки багато, тісто тоненьке і хрустке, зазначають Патріоти України.

Їх можна приготувати з будь-якою начинкою хоч з картоплею хоч з капустою. Тісто готується швидко без дріжджів, соди і розпушувача. Так як тісто готується швидко спочатку готуємо начинку.

Необхідні продукти:

Для тіста:

  • Борошно – 300 г
  • Вода – 250 мл (окріп)
  • Соняшникова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Картопля – 5-6 шт. (600г)
  • Сіль – 1 ч.л. (Неповна)
  • Вершкове масло – 30 г
  • Молоко – 30-50 мл
  • Цибуля – 3-4 шт
  • Соняшникова олія – 2-3 ст.л.

Покроковий процес приготування:

Картоплю очистимо 5-6 штук, вага очищеної картоплі у мене 600 грам.

Кладемо в каструлю, солимо, заливаємо гарячою водою і ставимо варити до готовності.

Три цибулини поріжемо кубиками, на сковорідку наливаємо трохи олії, розігріваємо кладемо цибулю і смажимо до напівпрозорості і легкої золотистої скоринки.

Перевіряємо картоплю на готовність, відвар зливаємо і мнемо.

Додаємо трохи вершкового масла і молока, наше завдання приготувати смачне картопляне пюре.

Тепер додаємо обсмажену цибулю і перемішуємо. За бажанням можна додати ще зелені. Начинка готова.

Одночасно приготуємо тісто. У миску просіємо 300 грам борошна, додаємо 1 ч.л. солі, 2 ст.л. соняшникової олії. Перемішаємо і вливаємо 250 мл кип’ятку, тільки що закипівшого. Швидко намагаємося замісити тісто, щоб мука встигла заваритися.

Тісто гаряче, тому робимо це обережно, щоб не обпектися.

Кладемо на стіл і вимішуємо до однорідності. Тепер тісто прибираємо до повного охолодження.

Тепер коли тісто остигло обминаємо його, якщо буде липкуватим, можна додати дрібку борошна.

Тісто ділимо на частини я ділю на 15 частин вагою по 35-40 грам.

Робимо колобочки для зручності і прикриваємо, щоб не завітрилися.

Стіл змащуємо олією, борошном краще не присипати, з олією розкачувати простіше і легше і тісто не буде забитим борошном.

Кладемо колбочок і розкачуємо тонкий прямокутник, на край кладемо остиглу начинку, підвертаємо з боків краї і загортаємо рулетик. Виходять ось такі пиріжки трубочки.

Так робимо всі пиріжки. Виходить 15 пиріжків. Беремо сковороду наливаємо соняшникову олію приблизно 100 мл.

Як олія розігріється кладемо пиріжки і смажимо з усіх боків до золотистого кольору. Тісто тонке, пропікається швидко.

Подаємо до столу. Як я вже говорила начинка може бути абсолютно будь-яка капуста, картопля, фарш, навіть можна солодку начинку наприклад яблука тушковані на сковороді. Головне, щоб начинка не була занадто рідкою.

У духовці такі пиріжки теж можна приготувати, тільки для духовки я в тісто додаю олії не 2 ст.л. а 100 мл, решту все по рецепту.

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...